Hej och välkommen till min hockeyblogg om i huvudsak Vita Hästen och en gnutta IK Guts. Det här är mitt minnesalbum där jag publicerar kort, filmer, lite matchsnack, funderingar, annorlunda spelarpresentationer och blandade påhitt. Ni kommer inte hitta senaste nyheterna om laget här, inte heller rykten och smutskastning utan jag försöker låta det här vara en "trivselblogg" där man kan surfa runt, må bra och ha kul. Allt som skrivs om motståndarna ska ses med glimten i ögat. Alla foton är tagna av min egna amatörkamera om inget annat anges, låna gärna foton men lämna cred i så fall är ni snälla. Vill ni kontakta mig angående bloggen, tex önskemål på inlägg eller tips på annat som rör Vita Hästen eller Guts - skicka mail via länken lite längre ner på höger sida. Tack för att ni tittade in och välkommen åter!

15 mars 2014

Vit Springare till H7

Imorrn är det dags! Vi ska ta emot ett av de svåraste tänkbara motstånd den här säsongen för att försöka sno åt oss en åtråvärd Allsvensk biljett. Det är alltså dags att låta spelet börja.

Vita och Röda Springare i morgondagens game

Coach Pelle "Kasparov" Hånberg har hemmabrädesfördel. Hans taktik, strategi och psykologi ska få motståndarna ur balans. Det gäller att han använder samtliga spelpjäser som är spelbara och ställer upp med idel ädel Springare. Spelet går ut på att utmanövrera de Röda Springarna från Småland. Ett schackparti brukar delas in i tre faser (perioder om ni  så vill).

1:a perioden benämns ÖPPNINGEN - Där görs de första  dragen och en bra spelare behöver inte fundera så mycket över de första 5-10 dragen. Hos oss däremot förutsätter jag att funderingen över vilken typ av parti man tänker spela redan har diskuterats innan starten. Hur öppningen blir avgörs av motståndarens svarsdrag.Olika spelare har olika favoritöppningar och att ha vita spelpjäser anses en stor fördel. 

2:a perioden benämns MITTSPELET - dvs större delen av spelet avgörs i mittzon ;). Under mittspelet blir vanligen många pjäser slagna och utvisningsbåst kan bli välbesökt. Vi hoppas dock inte på större mängd blodvite utan att matchen avgörs på skicklighet snarare än våld.

3:e perioden benämns SLUTSPELET  - självklart för oss hockeyfantaster. Slutspelet är det vi alla vill nå och vinna. Den mest taktiska kommer stå som vinnare.

Vi vill helst se de Vita Springarna slå ut de Röda Springarna så det tjongar om det. Det kommer troligen inte hända, inte med ett tjong kanske. Men med en krigarinsasts kan det bli poäng, flera stycken, kanske rentav utan Remi (såna får de äta efter matchen i så fall). Jag ska iallafall heja så det står härliga till imorrn i detta schacksp...förlåt ishockeymatch!

Kom igen nu Pelle - vi vill se en SCHACK MATT på Troja-Ljungby imorrn. Och ni Småläändska pjäser... ge fanken i vår KUNG ;) Satsa på H7... eller nåt så kanske det kan bli T3 sen (ni som förstår förstår)






Inga kommentarer: