Hej och välkommen till min hockeyblogg om i huvudsak Vita Hästen och en gnutta IK Guts. Det här är mitt minnesalbum där jag publicerar kort, filmer, lite matchsnack, funderingar, annorlunda spelarpresentationer och blandade påhitt. Ni kommer inte hitta senaste nyheterna om laget här, inte heller rykten och smutskastning utan jag försöker låta det här vara en "trivselblogg" där man kan surfa runt, må bra och ha kul. Allt som skrivs om motståndarna ska ses med glimten i ögat. Alla foton är tagna av min egna amatörkamera om inget annat anges, låna gärna foton men lämna cred i så fall är ni snälla. Vill ni kontakta mig angående bloggen, tex önskemål på inlägg eller tips på annat som rör Vita Hästen eller Guts - skicka mail via länken lite längre ner på höger sida. Tack för att ni tittade in och välkommen åter!

6 mars 2014

Play-Off 3

Är det nån som missat PO3 har dragit igång? Skulle inte tro det. Jag får börja med att be om ursäkt för några dagars tystnad men det har varit lite körigt, och igår var jag alldeles för nervös för att få ur mig något vettigt (kanske jag inte får annars heller, men ändå). Vi hade bokat bord på O'Learys för kvällen för att kolla på matchen då varenda stol och bord på Titans var uppbokade. Det visade sig vara ett klokt val då utsändningen i vår lokal var i stort sett prickfri. Lite lite lagg så bilden hoppade aningens ibland, men vi såg ändå hela matchen i rörliga bilden och det var tydligen mer än vad våra vänner på Titans hade gjort.

Ja, jag sa att jag var nervös... jag är inte det så ofta när det gäller Hästens matcher men igår, eller förrgår började det förresten, var jag det. Laget vaggade in oss in någon sorts säkerhet under första perioden där, och men facit i hand så blev det onödigt nervöst. Vi och laget vet vad de klarar av, och får de till det spel de hade de 10 första och 10 sista minutrarna av matchen... då kommer vi gå långt. Jag måste bara nämna kommentatorerna för sändningen med :) de gladde oss med både felaktiga namn, felaktiga bedömningar och uttryck som "Jularbo-hockey" och "Hallå där". Nu ska det i ärlighetens namn medges att de var rätt roliga att lyssna på men det blev liksom för mycket.

Vi vill se Linus dirigera även imorgon!

Jag tänker inte nämna så mycket mer om matchen för det går att läsa överallt annars hur det var, men jag tänker ändå hylla vår coach. Som bloggar innan match, som ställer upp på intervjuer i stort sett jämt - möjligen bara mitt under match han avstår. Som har en skön stil, känns rak och ärlig samtidigt som han verkar vara omtyckt av laget vilket alltid inte är en lätt ekvation. Sen att han har förflutet som spelare i klubben gör honom ännu bättre i "Hästen-kretsar".

Jag tar och gräver fram lite av mina filmer som ligger på Youtube istället. Från förra året då vi mötte Kiruna hemma i PO3. Bortamatchen nämner jag bara med resultat - 3-1 till Hästen och en stor eloge till de skaror som tagit sig till både Kiruna och Visby för att heja på laget!

Returmötet i Himmelstalundshallen förra året var en sån där dallrande härlig tillställning som gick till sudden-avgörande.  Då hade 3580 personer letat sig till ishallen, min magkänsla säger att vi slår den siffran på fredag. Då blev den store matchhjälten Carl-Johan Svensson som gjorde både 1-1, 2-1 och 3-2 till Hästen. Det sista drygt 9 minuter in i förlängningen. Vem blir matchhjälte på fredag tror ni?

Här följer lite glädjescener precis efter segermålet:


Och här är när laget blir inropat på isen efter slutsignalen:




Åh, vad jag hoppas vi får se liknande scener på fredag!


Inga kommentarer: