Hej och välkommen till min hockeyblogg om i huvudsak Vita Hästen och en gnutta IK Guts. Det här är mitt minnesalbum där jag publicerar kort, filmer, lite matchsnack, funderingar, annorlunda spelarpresentationer och blandade påhitt. Ni kommer inte hitta senaste nyheterna om laget här, inte heller rykten och smutskastning utan jag försöker låta det här vara en "trivselblogg" där man kan surfa runt, må bra och ha kul. Allt som skrivs om motståndarna ska ses med glimten i ögat. Alla foton är tagna av min egna amatörkamera om inget annat anges, låna gärna foton men lämna cred i så fall är ni snälla. Vill ni kontakta mig angående bloggen, tex önskemål på inlägg eller tips på annat som rör Vita Hästen eller Guts - skicka mail via länken lite längre ner på höger sida. Tack för att ni tittade in och välkommen åter!

29 maj 2014

Armband, armband, armband...

Hej alla. Nu kommer mitt inlägg där jag ska presentera mitt senaste påhitt. Det har snurrat på facebook ett tag, men nu ska jag ta tag i det "på riktigt".

Min nya hobby är alltså att virka armband av gummisnoddar och jag har riktat in mig på att göra dessa med olika lagtillhörigheter. Det började lite försiktigt med armband i Vita Hästens färger och gick sen vidare till några fler av Norrköpings stoltheter som IFK, Vargarna och Dolphins. Nu kommer här en massa nya förslag på lag jag kan göra. Hittar ni inte ert favoritlag så hör av er, jag kan säkert fixa till det med. Jag saknar än så länge guldfärgade snoddar, men när de dyker upp kommer det komma förslag på även Brynäs, Färjestad, Växjö mfl. Likaså saknas den "havsgröna" färgen för att fixa accenten till armband i Liverpools färger.

Jag gör alla armband på beställning och de kostar 20 kr/st oavsett storlek. Jag gör dessa i tre olika storlekar, herr, dam/jr och barn -se exempel nedan. Alla färgkombinationer är mina egna tolkningar av klubbmärken, och ibland hänsyn taget till matchdressen. Har ni förslag på ändringar får ni gärna maila dem. Beställer gör ni enklast genom att använda "kontakta mig"-länken i spalten till höger, eller via facebook. Helst då direktmeddelande men i kommentarsfältet funkar oftast det med. Färdiga armband överlämnas mot kontant betalning enligt överenskommelse eller skickas per post med tillägg för porto. I såna fall gör ni banköverföring till mig eller swishar - allt efter överenskommelse så klart. 

Här kommer några förslag:


Naturligtvis - Vita Hästen (men som också skulle funka som IK Guts)
Sverige - så klart!
Några fler Norrköpingslag - IFK, Borgia, Dolphins & Vargarna
IFK's går ju tex till Leksand, Blåvitt, Finland + många andra lag   
Stockholmslag: Hammarby, AIK & Djurgården
Men även här kan vi tolka till flera lag som tex Lindö FF gulsvarta dress...
HV 71, Luleå & Modo (eller Frölunda)
Milan, Malmö FF & GAIS
Förslag på NHL-lag: Flyers, Redwings och Rangers
För att återknyta till mina Uppländska rötter: IK Sirius, Almtuna & Åby Oilers (?) eller Uppsala IF om man så vill
Blandat - Reggae, Dansakademien Norrköping, Pride

Jag har även försökt hitta på lite roliga barnmotiv. 
Här är mina första förslag, fler kommer:

Tre olika karaktärer från My Little Pony

Här är storlekarna:



Ni ser att det inte är riktigt diametermått då jag lagt armbandet lite ovalt, men det ger en bra bild av hur handleden faktiskt ser ut. Själv mäter min handled 16 cm runt om, lägger jag en linjal rakt över handleden blir det ca 5,5 cm från ena sidan till den andra, som visas ovan och dam sitter perfekt på mig. Sen är det ju så att armbandet är töjbart, det består av gummisnoddar. Armbandet ska inte öppnas utan bara träs på handleden.

Och för att knyta ihop det här inlägget med Vita Hästen igen så kommer jag oavsett vilken sorts armband jag säljer skänka 25% av priset, dvs 5 kr/armband direkt till Vita Hästens a-lag. Troligen till deras egen "lagkassa". Den enkla anledning till att alla (även de andra lagens armband) intäkter går till Hästen är ju för att de ligger mig närmast om hjärtat och jag alltid försöker hjälpa dem när jag kan. Hittills har jag sålt (eller iallafall fått beställning på och tillverkat) över 90st armband - det ger A-laget 450 kr. Jag hoppas kunna dubbla det några gånger om under sommaren så tveka inte att beställa ditt favoritarmband.

Dela gärna inlägget till alla som kan vara intresserade! Och för att ni ska kunna hitta uppgifterna på detta lättare sedan kommer jag ge armbanden en egen sida här på bloggen. Där kommer jag säkerligen uppdatera med nya varianter när jag får in beställningar på andra lag mm jag inte visat upp här. Det ligger redan fler än dessa jag presenterat här ovanför. Ni följer bara den här länken så kommer ni direkt dit, bokmärk vet'ja:

Armband från Icing Vajsing

/Angelika



Inga kommentarer: