Hej och välkommen till min hockeyblogg om i huvudsak Vita Hästen och en gnutta IK Guts. Det här är mitt minnesalbum där jag publicerar kort, filmer, lite matchsnack, funderingar, annorlunda spelarpresentationer och blandade påhitt. Ni kommer inte hitta senaste nyheterna om laget här, inte heller rykten och smutskastning utan jag försöker låta det här vara en "trivselblogg" där man kan surfa runt, må bra och ha kul. Allt som skrivs om motståndarna ska ses med glimten i ögat. Alla foton är tagna av min egna amatörkamera om inget annat anges, låna gärna foton men lämna cred i så fall är ni snälla. Vill ni kontakta mig angående bloggen, tex önskemål på inlägg eller tips på annat som rör Vita Hästen eller Guts - skicka mail via länken lite längre ner på höger sida. Tack för att ni tittade in och välkommen åter!

2 september 2014

Ikväll krockade mina världar

Lite grann iallafall... Ni vet att jag är en hängiven Vita Hästen-fan numera och gör allt och lite till för laget och klubben. Men det var ju faktiskt Almtuna som kom på besök till Himmelstalundshallen ikväll. Almtuna... laget som väckte mitt hockeyintresse i ungdomen. Medan ni hejade på Conny Gyllander, Christer Kårebrand, Kent Näsström och Björn Myhrvold i början av 80-talet så följde jag Mats "Emma" Emanuelsson, Christer "Sparven" Sparf, Torbjörn Mattsson (senare arbetskamrat faktiskt), Conny Waxin, Johan Lindh och Niklas Rinaldo i Gränbyhallen. 

Jag hade en röd och vit halsduk på mig... Jag köpte korv i kiosken och jag stod på hemmastå och skrek - "Almtuna". Jag kommer inte ihåg vilka lag vi mötte, det var inte det viktiga... förutom när Hammarby kom på besök för då var hela vägen mellan tågstationen och ishallen vandaliserad, en sträcka på över 3 km.
Jag mindes dock ett annat lag för de hade ett så ovanligt namn för att vara just ishockeylag... det hette "Vita Hästen". Tänk vad tiderna kan förändras? Jag kommer inte ihåg hur matcherna slutade, men jag vet att både vi(mitt dåvarande vi) och ni(mitt nuvarande vi) harvade i div 1.

Idag? Nej, jag hejade inte på Almtuna, inte en enda sekund faktiskt även om jag fortfarande har bott ca 3/4 av mitt liv i Uppsala. Det är hos Vita Hästen mitt hjärta är numera. När slutsignalen ljöd stod det 4-4, känns som det borde varit ett optimalt resultat för min del, men icke. Men matchen fick mig dock att inse en sak... jag tror tyvärr att jag är klar med den här bloggen. I alla fall i Vita Hästens tjänst. Den tjänade ett syfte under fjolåret då det ofta var en fantastisk stämning och galna upptåg var och varannan dag. Det var en lika fantastisk resa vi fick vara med på och som jag fick möjlighet att dokumentera i både kort och filmformat. Jag vårdar både kort och filmer för det är ett otroligt häftigt minne. Samtidigt utmynnade avancemanget i ett klimax som var svårt att återhämta sig ifrån. Det har inte funnits (orkat tagit tag i) saker att skriva om som överträffade det som hände i Ljungby till exempel. Det har ni väl märkt att det varit en väldigt lång stiltjeperiod här...

Och i år är läget lite annorlunda... vi spelar i ALLSVENSKAN. Nu är vi inte amatörer längre, allt är mycket proffsigare och vi är inte den där mysiga lilla gemenskapen längre (kanske vi inte var förut heller men det kändes så då). Det kommer bli tv-utsändningar och inte bara då med våra "Gummitrissor", det kommer namnkunniga och respekterade klubbar och hälsar på i Himpa (sorry Grästorp och Mjölby, ni räknas inte riktigt dit). Det kommer krävas tillstånd för fotografering, framförallt inspelning om man vill dela på sociala medier. Nu driver jag inte den här bloggen i något kommersiellt syfte, jag har inte ens reklam att tjäna nån krona på antal klicka här... men charmen har försvunnit. Jag kanske fortsätter skriva nångång ibland när andan faller på, men räkna inte med någon större aktivitet. Möjligen följer jag IK Guts om jag känner för det... eller så kommer energin och inspirationen över mig igen och jag fortsätter lik förbenat, men det är inget jag lovar. Kameran kommer kanske tillbaka, vi får se.

Så tillsvidare vill jag bara säga... att som Almtuna försvann ur mitt liv kommer inte vare sig klubben Vita Hästen, fanzen, spelarna, spelarfruarna, funtionärerna och alla ni andra trevliga människor runt om i klubben att göra. Jag kommer för alltid vara "Icing Vajsing", men jag kan i dagsläget inte säga hur mycket jag kommer vara det. Tack för att ni har stått ut med mina skriverier, kort, filmer och tokigheter. Tack för att ni delat bilder och inlägg, det gör att man känner sig uppskattad. Tack för att ni håller på Vita Hästen - tillsammans är vi starka. Är det nån gång vi verkligen behöver det är det denna säsong. Och känns det tungt nångång ibland så leta upp april 2014 här i listen på sidan... välj ut tex inlägget som heter "Allsvenskan"... det kan få alla dystra moln att skingras för en stund. Tack för alla magiska stunder som vi tillsammans har skapat/upplevt.

Vi ses i Himpa!

Bye bye - for now




19 augusti 2014

Hockeykväll

Ikväll blev det en riktig hockeykväll, en försmak hur hösten kommer se ut för oss hockeyälskande Norrköpingsbor. Jag började med att ta mig till Stallet till kl 18 iförd täckjacka och överdragsbrallor (jag har väl vart med förr!) för att kika en liten stund på träningsmatchen mellan IK Guts och Vita Hästen J20.

Jag passade på att återigen ta med mig kameran och kommer här publicera lite kort från matchen. Förlåt ungdomar... men det är Guts som är i blickfånget här :) Matchen blåstes igång och efter bara ett par minuter stod det 0-1 på tavlan. 0-1 hann bli 0-2 innan perioden var slut. Vad man kan säga? Tja, jag är väl inte den bästa analytikern men min uppfattning var, som denna första träningsmatch visade, att Guts har en bit kvar innan de är "ihopspelade". Många duktiga så kallade egon, som säkerligen kommer klicka när de fått träna mer. J20 hittade varandra mycket bättre över hela banan och stod upp bra mot sargerna. Skulle gärna vilja se en träningsmatch lagen emellan i tex juluppehållet. Den här gången slutade det med vinst för J20 med 4-0. 

Wakefield
Värmning
Dagens kapten hälsar på domartrion - kapten Ola
J20 har fått tillbaka sitt bortaställ
4.44 sitter första målet i Guts målbur
Inte så uppskattat på hemmabänken
Tekning 
Det var ganska tufft runt sargerna ju längre perioden led
Ringberg på väg till utvisningsbåset - lite för nöjd kan man tycka?
Tilltrasslad situation i periodens slutskede
Som sagt... då det skulle värmas först kom inte matchen igång direkt utan när slutsignalen som förkunnade första periodvilan kom var klockan kvart i 19. Och de flesta av er som läser den här bloggen vet ju vad som hände kl 19. Det var dags att blåsa igång träningsmatchen nere i Halmstad mellan Rögle och Vita Hästen. Så det blev till att slänga sig i bilen och åka hem till tv-soffan. Den matchen slutade 3-2 till Rögle, ett resultat som jag anser att vi får vara nöjda med. Laget ser bättre och bättre ut och jag hade faktiskt förväntat mig att de skulle varit mer överlägsna. Nu höll det väl i ärlighetens namn i det mesta av spelet, men Hästen var inte ofarliga. Samma sak där, spela ihop laget (och ställt in siktet...) så kan det mycket väl räcka till flertalet segrar denna säsongen. Hästens mål gjordes förresten av Sean-Michel Sunnqvist (Riley Armstrong) och Riley Armstron (Macke Eriksson)

Hemma i tv-soffan
Ja, jag var "tvungen" att lämna Stallet (som det upprepade gånger i websändningen från Halmstad nämndes att Hästen skulle ha sin hemmapremiär i). Det hade varit nåt det? Hej Hockeyallsvenskan, ni som inte tyckt att Sunnerbohov i Ljungby håller allsvenska mått - välkomna till Stallet i Norrköping ;). Men en poäng är det ju, jag tycker det vore en häftig touch att döpa Himpahallen till just Stallet med tanke på "Hästen". Men det är ju jag det.


18 augusti 2014

Bloggpremiär - IK Guts

Nu har jag tagit ställning... jag tänker rikta min skakiga kamera mot ett till hockeylag i Norrköping. Man skulle skämtsamt kunna kalla klubben för Hästen Light, men naturligtvis är det IK Guts jag menar. Division 3 laget med abitioner att ta minst ett steg upp i hockeysveriges divisoner. Den här säsongen är siktet inställt på avancemang mot division 2, och tittar man på spelarna som laget har på pappret så är det helt klart en rimlig målsättning. Många av oss som följer Vita Hästen har fått upp ögonen för Norrköpings andra rödvita hockeylag, troligen det enda div 3 laget i Sverige med fullständiga rättigheter på hemmamatcherna ;). Det bör förutom det frejdiga spelet bör locka publik kan tyckas.

Jag tog mig till deras ispremiär härom veckan och tänkte dela med mig lite kort därifrån. Jag var inte ensam, det var kanske inte riktigt lika många som på Vita Hästens ispremiär, men det hade kanske ingen räknat med. Men... lokalpressen var på plats! Varför? Jo, det spelar faktiskt en OS-guldmedaljör i laget! Har ni missat det eller vill titta närmare på HENNE så kolla in 24NT's reportage här:


Här kommer lite av mina kort och jag ber så hemskt mycket om ursäkt redan nu att jag inte lärt mig alla spelares namn, det är ju mest ex-hästarna jag känner igen. Men jag ska bättra mig, jag lovar!

Många på isen
Gustaf Gardell i en ny röd tröja
Ola Svanberg

Victor Ringberg och Jennifer Wakefield
Hm... kontaktsport? ;)




Pär Ohlin

Jag får sätta mig med Elite Prospects laguppställning och plugga så snart säsongen är igång och spelarna har rätt nummer på ryggen ;). Så här ser lagbygget ut hittills:







14 augusti 2014

Dagens goda gärning

Idag när jag var ledig från jobbet passade jag på att åka upp till Stallet till killarnas träning. Jag hade stämt av med Jesper redan innan att jag hade en liten gåva till dem. Ni kanske kommer ihåg att jag har virkat en massa gummisnoddsarmband och att jag sa att litegrann skulle gå till laget där. Jag har tagit 5kr/armband som jag har tillverkat och sålt och lagt i en hög, samt att flera av er som köpt armbanden har "rundat upp" och lämnat dricks. Det blev totalt en summa av 800 kr som Sama fick emottaga efter dagens träning alltså. Jag hoppas att de gör något riktigt kul för pengarna., vem vet jag kanske drar igång nåt mer projekt framöver. Likaså om det fortsätter droppa in beställningar på armbanden så lägger jag även fortsättningsvis en slant till dem.

När jag ändå var iväg till Stallet var det ju dumt att låta kameran vara kvar hemma. Den hör ju liksom ihop med mig ;). Så här kommer ett litet urval av dagens skörd. Ni som är uppmärksamma ser att truppen utökats... det är lånen från Örebro som nu är på plats - lätt igenkända på NA i rumpan ;)

Genomgång

Riley lyssnar på instruktioner
Det tränades anfallshockey så det stod härliga till
Svarta tröjor = ej tacklingsbar isträning
Nöjd Jocke efter att ha tryckt till en lagkamrat i sargen
Riley Armstrong, Wilhelm Westlund, Marcus Gunnarsson

En klassiker - "idioten"
Brage, Schmidt och Gunnarsson
Äh, kör ni... jag vilar lite jag.
Aha... en Örebroare ;)



13 augusti 2014

Träningsmatch i Stallet

Idag var det dags att begå allsvensk träningsmatchpremiär på hemmaplan. Det vill säga att vi fick krypa in i kyliga Stallet och trängas för att hålla värmen. Nästan 400 personer hade iallafall bestämt sig för att se matchen och det var Jeff Hällegards Huddinge som kom på besök.

Jag tänkte inte orda så mycket om själva matchbilden, det var som vilken träningsmatch som helst tycker jag. Hafsigt, slarvigt, mycket vilja och tuta-o-kör... men  jag tycker ändå man börjar se lite tendenser till att det här kanske inte är så tokigt. Det finns vissa spelare som redan nu visar att de menar allvar och utmärker sig lite mer än andra. Jag tänker inte gå in på specifika personer och dela mina egna tankar och åsikter, det kanske jag gör framåt seriestarten när jag fått lite bättre överblick.

Men det jag tänkter dela med mig av är lite bilder från kvällens match, jag måste dock erkänna att jag är lite ringrosting. Det blev mycket suddiga kort, men ett par ska jag bjuda på iallafall. Jag är ju trots allt amatör på detta ;)


Macke E
Macke och Morgan väntar på "sin" tur att kliva av isen
Det fungerar ju lite olika i Stallet med in och utpassering vid isen
Färgglada rester när perioden drar igång igen
2:a perioden får vänta... det ska lagas is först
Fredrik Lindström och Adam Schmidt språkar lite så länge
Och in smyger en profil för att se Hästen
Snabbt anfall... märks på suddigheten ;)
Wallén gör sitt bästa för att skymma målvakten
Mååål!
Stående bänk


Här kör vi så snön yr
Tack för matchen Huddinge
Tack för matchen publiken
Wallén kör med dubbla bössor ;)
Så, det var vad jag hade att bjuda på idag. Resultatet blev 5-3 till Vita Hästen och ett alldeles utmärkt referat hittar ni HÄR!

Till nästa gång hoppas jag att jag lyckats ställa in siktet lite bättre. De här korten håller ju verkligen inte någon Allsvensk klass :) Men det kan bara bli bättre känns det som. Hej så länge.