Hej och välkommen till min hockeyblogg om i huvudsak Vita Hästen och en gnutta IK Guts. Det här är mitt minnesalbum där jag publicerar kort, filmer, lite matchsnack, funderingar, annorlunda spelarpresentationer och blandade påhitt. Ni kommer inte hitta senaste nyheterna om laget här, inte heller rykten och smutskastning utan jag försöker låta det här vara en "trivselblogg" där man kan surfa runt, må bra och ha kul. Allt som skrivs om motståndarna ska ses med glimten i ögat. Alla foton är tagna av min egna amatörkamera om inget annat anges, låna gärna foton men lämna cred i så fall är ni snälla. Vill ni kontakta mig angående bloggen, tex önskemål på inlägg eller tips på annat som rör Vita Hästen eller Guts - skicka mail via länken lite längre ner på höger sida. Tack för att ni tittade in och välkommen åter!

27 juni 2014

Jeff Jakobs #42

Det är dags för ett focusinlägg igen och eftersom jag mentalt inte lämnat säsongen 13/14 bakom mig än tänker jag rikta uppmärksamheten mot en spelare som jag tror de flesta har accepterat som "Häst". Och det trots att det bara blev en säsong i den rödvita dressen. En spelare som de flesta i Norrköping kände igen pga den här incidenten:

ISHOCKEY/MJÖLBY Med anledning av söndagens incident i bortamatchen mot Tranås AIF har Mjölby Hockey valt att bryta kontraktet med backen Jeff Jacobs.
- Jeff är en jättetrevlig kille så det var ett mycket tungt besked att lämna, säger sportchefen Tomas Holmberg.
- Men vi kan under inga omständigheter acceptera att våra spelare ger sig på domaren. 
Det var i mitten av tredje perioden som sinnet rann över på den 21-årige dalmasen. Mjölby hade just fått ett mål bortdömt och det i kombination med att Jacobs drog på sig en utvisning för hakning, ledde till att domaren Morgan Claesson fick syna isen. (Corren 10-09-20)

Vad hade vi förväntat oss egentligen av herr Jakobs? Han kom från Borlänge Hockey där han hade ett "A" på bröstet och även där blivit avstängd ett par matcher för en tackling... Är det en buse? Jag skulle säga nej. Jag skulle säga en hårt arbetande spelartyp som accepterade sin lott att ställas vid sidan när laget "var fullt"... även om han kanske inte tyckte om det, så bet han ihop och accepterade. En ytterst sympatisk och ödmjuk spellevink som han själv beskriver som känslosam - och kan vara därför det "rinner över" ute på isen ibland.

Här har vi honom! Den VITA DALAHÄSTEN tillika publikfavoriten vid sidan av "Torsten" 

JEFF JAKOBS #42

Intervju med Benka på ispremiären i Stallet
Ensam är stark...?
På botbänken
Håller tungan rätt i mun
Har något att diskutera med Kolarik under "Slaget om Östergötland"
På språng i snygg nostalgitröja mot LHC
Jag är redo!
En domaredans...
Boddan flankerad av Jakobs och Brage i Meet the Players
Stretchande "sambos" #42 & #7
Utanför truppen men pådrivande i båset
Tack för den här säsongen Jeff, och lycka till i Borlänge!
Sten, sax, påse-finalist! Lycka till i finalen i november.
Och jag kunde inte låta bli... Jeff har ju på många sociala medier proklamerat att han är en liten del östgöte nu så vad kan vara mer passande än att bloggen ger honom en present i form av VITA DALAHÄSTEN som tack och minne av den fantastiska avancemangs-säsongen 13/14.

Här kommer även en liten filmsnutt som sig bör, dock inga matchsekvenser... men ni vill nog se den ändå!




Som sagt, tack för den här säsongen och lycka till! 


12 juni 2014

Fyra Finurliga Frågor - Ludvig Martinsson

Kommer ni ihåg den här intervjuserien? Det var ju ett tag sedan jag fick spelarna att svara på ganska, i hockeysammanhang, oviktiga frågor. Jag tänkte att det kanske var dags att damma av dem igen. Vad säger ni om junioren som kommande säsong fått ett A-lagskontrakt? Här har vi:

Ludvig Martinsson

1. Vet du vilket tröjnummer du kommer spela med i Hästen, och varför blev det just det numret? Eller vilket skulle du helst vilja ha och varför?
Svar: Nr 22 blir det, alltid när jag har  möjligheten att välja tröjnummer själv blir det 22, började redan i Björnligan då ja fick en tryckt tröja av morfar där det stod Ludvig 22 på ryggen.

2. Vilken låt är din absoluta favoritlåt att tagga upp till match med?
Svar: Lose Yourself med eminem utan tvekan.

3. Vilket bakverk får inte saknas på ett kakfat?
Svar: Det måste vara mormors hembakade mazarinkaka. 

4. Om du var en seriefigur, vilken är du mest lik?
Svar: Oj den är svår, är nog inte så lik honom men favoriten är ju svampbob

Ludvig "Svampbob" Martinsson

Jahopp... vi har fått en tvättsvamp i laget? ;) Svampbob Fyrkant (på originalspråk: SpongeBob SquarePants),  bor i en ananas på havets botten. Han är naiv, men långt ifrån dum, och hans motto är:
”Jag är redo! Jag är redo! Jag är redo!” - och det kan väl passa bra nu när det ska "lekas" med de stora pojkarna?

Svampbob arbetar som grillkock på restaurangen Krångliga krabban, där han steker och serverar krabburgare, en burgare med hemligt recept. 

Som husdjur har Svampbob en snigel, Gary, som har samma storlek och beteende som en katt. 

Svampbobs största hobby är att fiska maneter. Maneterna fångas med håv på det stora manetfältet och mjölkas på manetmarmelad, varefter de släpps fria. 


6 juni 2014

Marcus "Macke" Eriksson #20

Nu har jag tagit mig i kragen och knåpat ihop ett focus-inlägg igen. Det går ju inte att titta sig trött på kort och filmer från säsongen som gått, men jag måste erkänna att det börjar bli svårt att hålla reda på vad som varit publicerat och inte. Men nu har jag grävt i mapparna och letat fram de kort på "Våran Macke" och det blev även en liten film i slutet. Naturligtvis har jag inte fått med alla snurrar, finter och snirklingar han gör på matcherna... han är ju inte så förutsägbar utan det är mest en lyckträff om jag fick något att fastna på film. Sen får man väl ändå ge honom det att nog håller han vad han lovar iallafall ;)

Här kommer resultatet:

Marcus "Macke" Eriksson #20

På kickoffen stod han där, tillbaka i div1 och sa:
Ja, jag har kommit tillbaka för att hjälpa de här grabbarna till Allsvenskan!
På ispremiären
"Tre stjärnor"... minst ska han ha! ;)

Ett av de där målen som bara han (nästan) kan göra.
(Kommentar från Twitter ang målet: - Vad gör karl'n?)
Målfirande
Han har en egen stil
Efter sejouren i VIK visade han även prov på andra takter
Linjeman får lugna ner
Boddan "anfaller" med frågor i Meet the Players


Jodå, några minuter på botbänken blev det 

Slaget om Östergötland
Träning
Mera träning, här med Björklund

"Världens längsta klubba" ;)
Och ja visst!... Macke "hjälpte de här grabbarna till Allsvenskan"!
Smedbylinan med Näsa, Sama & Macke efter slutsignalen i Ljungby då det Allsvenska kontraktet säkrades

Filmen: