Hej och välkommen till min hockeyblogg om i huvudsak Vita Hästen och en gnutta IK Guts. Det här är mitt minnesalbum där jag publicerar kort, filmer, lite matchsnack, funderingar, annorlunda spelarpresentationer och blandade påhitt. Ni kommer inte hitta senaste nyheterna om laget här, inte heller rykten och smutskastning utan jag försöker låta det här vara en "trivselblogg" där man kan surfa runt, må bra och ha kul. Allt som skrivs om motståndarna ska ses med glimten i ögat. Alla foton är tagna av min egna amatörkamera om inget annat anges, låna gärna foton men lämna cred i så fall är ni snälla. Vill ni kontakta mig angående bloggen, tex önskemål på inlägg eller tips på annat som rör Vita Hästen eller Guts - skicka mail via länken lite längre ner på höger sida. Tack för att ni tittade in och välkommen åter!

30 april 2014

Matchtröjor sista delen

Här kommer de sista annonserna för den här gången. På tröjorna utan namn är utgångspriset lite lägre...














29 april 2014

Matchtröjor del 6

Här kommer ett gäng tröjor igen. Klicka in på bilden och buda på :)





Det var de vita med namn som fanns. Nu följer 2 st röda tröjor med namn... Resterande tröjor med endast nummer kommer imorgon.











28 april 2014

Matchtröjor del 5

Idag öser vi på med 4 st tröjor till och ni klickar som vanligt på respektive kort för att komma till annonsen:











27 april 2014

Matchtröjor del 4

Halloj alla. Här kommer lite mera matchtröjor. Idag dundrar jag ut kapten Lihagens till att börja med ;)











25 april 2014

24 april 2014

Upphittade prylar

Jag har varit hemma i två dagar och haft lite vårstädning här. Då har jag hittat lite prylar med Hästen-anknytning som jag tycker att det är synd att de ska ligga här och skräpa. Alla har jag fixat och pysslat med själv, men jag tänkte att finns det ett intresse så säljer jag av dessa. Mycket egna påhitt och ganska unika produkter som inte kommer massproduceras ;). Och som jag tidigare sagt kommer pengarna att komma klubben/laget tillgodo på något sätt.

Tavla - SÅLD
Tröjmaterial med tryck uppspänd på kilram, stl 46x38 cm
Unik!
Pris: 400 kr - eller högstbjudande ;)

Hästzy - SÅLD
Yatzyspel m 5 tärningar, 40 blad samt ask
Pris: 150 kr
 Ishockeylag - SÅLD
Till Stiga hockeyspel med Vita Hästen-loggan på magen
Unika spelare med namn och nr. 31-Bergh, 5-Jocke P, 
8-Näsa, 10- Sama, 20-Macke, 52-Jonte
Pris: 350 kr
 Vimplar - SÅLDA
Småvimplar att hänga tex i bilen. 
Pris: 40kr/st


Mössa - SÅLD
Virkad mössa i akryl, herrstorlek. Endast 1 st kvar.
Pris: 150kr

Halsband - SÅLD
Med flätade rödvita band. Hästen är ca 4 cm lång
Pris: 75 kr
 Salt och pepparströare:
I plast - 1 st vit & 1 st gulvit 7,5 cm höga (finns 4 st uppsättningar)
Pris: 50 kr/par
 Armband:
Och så har vi mitt senaste påhitt. Gummisnoddsarmband, välj mellan herr- & damstl.
Välj färgkombination. (kan göras i andra färger med...)
Pris: 20 kr/st

Jag har lite andra idéer med fast jag tror jag lugnar mig en stund nu. Jag har ju matchtröjorna att koncentrera mig på den kommande veckan, men sen så... ska jag nog pyssla lite till :)


Matchtröjor del 1

Japp... då kör jag även om det inte kommit ut några teasers på hemsidan för jag tycker inte vi ska vänta längre. Ni är väl sugna på att börja buda kan jag tänka och Fredrik har nog liiite annat att tänka på just i dagarna? Om ni kommer ihåg förra svängen så gör jag likadant nu. Jag ska försöka lägga upp 4-5 tröjor per dag och annonserna kommer gälla i 5 dagar. Vilka tröjor som kommer läggas ut ser ni i ett tidigare inlägg. Jag kommer blanda mer denna gång och inte hålla på "godbitarna" till sist så det gäller att ni är med. Annonserna ligger på Tradera men ni kan klicka på bilderna på respektive tröja för att komma till auktionen. Kom ihåg nu att dessa tröjor är unika... det var i dessa tröjor det Allsvenska kontraktet säkrades nere i Ljungby ;) Och bli inte förskräckta av fraktavgiften, jag måste ange det högsta alternativet som är rek.post. Men givetvis är avhämtning gratis och absolut enklaste sättet att få sin tröja. Observera att ingen av tröjorna är signerade.

http://m.tradera.com/item/252702/206784070/vita-hasten-matchtrojor-13-14-nr-10-jesper-samuelsson







22 april 2014

Ny hobby

I väntan på klartecken att börja sälja matchtröjorna har jag skaffat mig en ny hobby. Fördelen med att jobba på leksaksaffär är att man måste hålla ordning på trender bland leksaker och bland det hetaste just nu är att virka gummisnoddsarmband. Kan inte vara så marigt tänkte jag och letade upp en beskrivning. Här är resultatet:


Av någon anledning blev alla mina armband röda och vita med inslag av svart... hur kan det komma sig? Nåväl, jag har införskaffat mig gummisnoddar för ett par år framöver och tänkte höra om det finns intresse av att köpa dessa. Jag gör dem i 2 storlekar där den mindre passar dam/junior och den större passar herr. Man kan givetvis få dessa i andra lags färger mot viss ovilja ;) hehe. Jag tänkte 20 kr/st kan vara en lämplig summa och man får välja vilken mönstring man vill ha. Kontakta mig om ni är intresserade.


19 april 2014

Snart är det dags...

Jajamänsan, snart är det dags att ta fram plånboken för efter påsk kör vi en Tradera-sväng med matchtröjor. Jag har fått hem en säck med de tröjor som finns kvar. Totalt 31 st tröjor varav 27 st vita och 4 st röda. Det är de tröjor som finns. Var övriga är har inte jag någon aning om så ni kan bespara mig de frågorna. Att spelarna själva har behållt den röda tröjan tycker jag är helt okej(om de nu har gjort det), efter en säsong som denna med avancemang och allt. Men ni som känner ert lag ser ganska snart att även några vita saknas och där har jag som sagt inga svar att ge er om vart de är. Ni får hålla tillgodo med dessa tröjor den här gången:
Jag kommer meddela på Facebook när jag börjar lägga upp auktionerna och det kommer säkerligen uppmärksammas även på Vita Hästens hemsida och andra sociala medier. Det kommer inte vara något fast pris och auktionerna kommer gälla i 5 dagar. Frågor om ev. frakt/avhämtning och betalning tar vi efter avslutad auktion, men det mesta kommer framgå i annonsen. Troligen läggs det upp ca 4 tröjor/dag. Och jag har egentligen ingenting med Vita Hästens souvenirer (såsom replica-tröjor) att göra utan säljer dessa använda matchtröjor på uppdrag av klubben. Övriga souvenirfrågor hänvisar jag vidare till Per Lindmark på Heroes Promotion.

Håll nu ögonen öppna, för det är väl klart att ni vill ha en matchtröja från säsongen då vi äntligen gick upp i Allsvenskan i er ägo?







18 april 2014

Äggstra!

Nej, jag har inget avslöjande... inte ens ett litet rykte. Jag vill bara passa på att önska er alla Hästen-vänner därute en riktigt Glad Påsk. Och vem vet... kanske kan det dyka upp några påskägg snart? På ett Tradera nära dig... Och så får vi hoppas att sportgruppen levererar några riktiga påskkarameller snart... 





16 april 2014

Det Allsvenska Lagbygget

Festen har lagt sig och för oss fanz väntar en tid med blandade känslor. Spänning inför säsongen, nyfikenheten på Silly Season, besvikelsen över uteblivna spelar/tränar-förlängningar, glädjen över värvningar och allt som hör ett lagbygge till. Med tanke på att det endast är 2 spelare som i dagsläget har kontrakt känns det som om vi har en turbulent tid framöver. Jag kommer som vanligt inte "hänga på låset"  och jaga rykten och avslöjanden. Jag tar istället och försöker hålla det här inlägget aktivt med hur det ser ut i laget. Det kommer alltså uppdateras varteftersom det händer saker. Om vi börjar med de spelare vi har under kontrakt så ser det ut så här:

Hjältar som stannar:

Såja, igen då
Jesper Samuelsson
Marcus Eriksson - har förvisso SHL-klausul och HV71 verkar intresserade.
Men hamnar här till jag vet något annat.
Joakim Strandberg
Marcus Gunnarsson
Henrik Thegel - inlånad från Skövde stannar i Vita Hästen
Morgan Hassel
Axel Brage - inlånad från Malmö stannar i Vita Hästen
Henrik Bankelius
William Wallén


Hjältar som får eller väljer lämna:

Coach Pelle Hånberg
Ny klubb: KHK
Sven Eriksson
Anton Johansson
Ny klubb: HC Dalen
Daniel Sperrle
Ny klubb: ?
Christoffer Björklund
Lån från Västerås. Ny klubb: Mora
Jeff Jakobs
Ny klubb: Borlänge
Eric Norin
Ny klubb: AIK 
Maksim Matushkin
Ny klubb: KHK
Viktor Torstensson
Ny klubb: ?
Otto Jaksch
Ny klubb: Varberg

Nya profiler:


fortsättning följer...