Hej och välkommen till min hockeyblogg om i huvudsak Vita Hästen och en gnutta IK Guts. Det här är mitt minnesalbum där jag publicerar kort, filmer, lite matchsnack, funderingar, annorlunda spelarpresentationer och blandade påhitt. Ni kommer inte hitta senaste nyheterna om laget här, inte heller rykten och smutskastning utan jag försöker låta det här vara en "trivselblogg" där man kan surfa runt, må bra och ha kul. Allt som skrivs om motståndarna ska ses med glimten i ögat. Alla foton är tagna av min egna amatörkamera om inget annat anges, låna gärna foton men lämna cred i så fall är ni snälla. Vill ni kontakta mig angående bloggen, tex önskemål på inlägg eller tips på annat som rör Vita Hästen eller Guts - skicka mail via länken lite längre ner på höger sida. Tack för att ni tittade in och välkommen åter!

29 maj 2014

Armband, armband, armband...

Hej alla. Nu kommer mitt inlägg där jag ska presentera mitt senaste påhitt. Det har snurrat på facebook ett tag, men nu ska jag ta tag i det "på riktigt".

Min nya hobby är alltså att virka armband av gummisnoddar och jag har riktat in mig på att göra dessa med olika lagtillhörigheter. Det började lite försiktigt med armband i Vita Hästens färger och gick sen vidare till några fler av Norrköpings stoltheter som IFK, Vargarna och Dolphins. Nu kommer här en massa nya förslag på lag jag kan göra. Hittar ni inte ert favoritlag så hör av er, jag kan säkert fixa till det med. Jag saknar än så länge guldfärgade snoddar, men när de dyker upp kommer det komma förslag på även Brynäs, Färjestad, Växjö mfl. Likaså saknas den "havsgröna" färgen för att fixa accenten till armband i Liverpools färger.

Jag gör alla armband på beställning och de kostar 20 kr/st oavsett storlek. Jag gör dessa i tre olika storlekar, herr, dam/jr och barn -se exempel nedan. Alla färgkombinationer är mina egna tolkningar av klubbmärken, och ibland hänsyn taget till matchdressen. Har ni förslag på ändringar får ni gärna maila dem. Beställer gör ni enklast genom att använda "kontakta mig"-länken i spalten till höger, eller via facebook. Helst då direktmeddelande men i kommentarsfältet funkar oftast det med. Färdiga armband överlämnas mot kontant betalning enligt överenskommelse eller skickas per post med tillägg för porto. I såna fall gör ni banköverföring till mig eller swishar - allt efter överenskommelse så klart. 

Här kommer några förslag:


Naturligtvis - Vita Hästen (men som också skulle funka som IK Guts)
Sverige - så klart!
Några fler Norrköpingslag - IFK, Borgia, Dolphins & Vargarna
IFK's går ju tex till Leksand, Blåvitt, Finland + många andra lag   
Stockholmslag: Hammarby, AIK & Djurgården
Men även här kan vi tolka till flera lag som tex Lindö FF gulsvarta dress...
HV 71, Luleå & Modo (eller Frölunda)
Milan, Malmö FF & GAIS
Förslag på NHL-lag: Flyers, Redwings och Rangers
För att återknyta till mina Uppländska rötter: IK Sirius, Almtuna & Åby Oilers (?) eller Uppsala IF om man så vill
Blandat - Reggae, Dansakademien Norrköping, Pride

Jag har även försökt hitta på lite roliga barnmotiv. 
Här är mina första förslag, fler kommer:

Tre olika karaktärer från My Little Pony

Här är storlekarna:



Ni ser att det inte är riktigt diametermått då jag lagt armbandet lite ovalt, men det ger en bra bild av hur handleden faktiskt ser ut. Själv mäter min handled 16 cm runt om, lägger jag en linjal rakt över handleden blir det ca 5,5 cm från ena sidan till den andra, som visas ovan och dam sitter perfekt på mig. Sen är det ju så att armbandet är töjbart, det består av gummisnoddar. Armbandet ska inte öppnas utan bara träs på handleden.

Och för att knyta ihop det här inlägget med Vita Hästen igen så kommer jag oavsett vilken sorts armband jag säljer skänka 25% av priset, dvs 5 kr/armband direkt till Vita Hästens a-lag. Troligen till deras egen "lagkassa". Den enkla anledning till att alla (även de andra lagens armband) intäkter går till Hästen är ju för att de ligger mig närmast om hjärtat och jag alltid försöker hjälpa dem när jag kan. Hittills har jag sålt (eller iallafall fått beställning på och tillverkat) över 90st armband - det ger A-laget 450 kr. Jag hoppas kunna dubbla det några gånger om under sommaren så tveka inte att beställa ditt favoritarmband.

Dela gärna inlägget till alla som kan vara intresserade! Och för att ni ska kunna hitta uppgifterna på detta lättare sedan kommer jag ge armbanden en egen sida här på bloggen. Där kommer jag säkerligen uppdatera med nya varianter när jag får in beställningar på andra lag mm jag inte visat upp här. Det ligger redan fler än dessa jag presenterat här ovanför. Ni följer bara den här länken så kommer ni direkt dit, bokmärk vet'ja:

Armband från Icing Vajsing

/Angelika



27 maj 2014

Målkavalkad

Nu har jag fått ihop ett litet sammandrag från den gångna säsongen. Jag har letat upp de mål för Vita Hästen som fastnat i min kamera. Resultatet ser ni här...

31 mål på ca 7 min... en massa mål, rungande jubel och applåder, oerhört många "JAAAAAA" och en jäkla massa "båtsirener" ;)





Många mål blev det... ;)



24 maj 2014

Det är lågsäsong nu...

Jag får börja med att be om ursäkt för att jag nästan gått i ide ett tag. Visserligen håller jag inlägget med "Det Allsvenska Lagbygget" någorlunda uppdaterat vartefter det blir nyförväv, förlängningar och bortfall men i övrigt är det ganska dåligt på den här fronten. Jag har börjat gå igenom filmsnuttarna jag har liggande nu för att se om jag kan klippa ihop några Fokus-inlägg på några av spelarna från den gångna säsongen, men det tar sån tid. Jag fattar inte att jag hann med det under brinnande säsong, nu hinner jag inte! Men vi får väl se när jag kan släppa en liten film kanske?

Sen jobbar jag förfullt med mina armband. Jag kommer lägga upp ett mastigt inlägg här när jag har fått hem alla färger jag vill för att kunna presentera tillräckligt många förslag på lag. Jag har inte många kvar nu kan jag meddela så det borde kunna bli i veckan. Jag har även hunnit med att virka ihop ca 85 st armband, bara de som önskar Brynäs och FBK som får vänta lite då jag inte fått hem guldiga snoddar än. Men som sagt, ni kommer inte missa när jag kör igång på riktigt! Jag hoppas jag kommer vara sysselsatt att virka armband till er hela sommaren! Ni som inte sett dem kan ju få ett smakprov här. Det är naturligtvis det i Vita Hästens färger jag då börjar med - men ni som är lite vakna inser ju faktiskt att de funkar minst lika bra till IK Guts!


Hej på ett tag igen, jag återkommer när jag har något roligt att visa upp, sen om det är min armbandstillverkning eller tillbakablickar på hjältar från årets matcher...det återstår att se.

13 maj 2014

Det Allsvenska Lagbygget - lite uppdaterat

Precis det här inlägget finns redan på bloggen, men eftersom det försvinner neråt i perifirin vartefter det fylls på med andra inlägg så kör jag det igen. Jag försöker fylla på allteftersom laget tar form. Nu  när Tradera annornserna är klara och det är allmän lågsäsong på den här bloggen så det passar bra att köra det här i repris när jag ändå bara väntar och väntar och väntar på att mina gummisnoddar ska dyka upp så jag kan köra igång armbandstillverkningen på allvar. Under tiden får ni lite bilder på...

Hjältar som stannar:

Såja, igen då
Jesper Samuelsson
Marcus Eriksson - har förvisso SHL-klausul och HV71 verkar intresserade.
Men hamnar här till jag vet något annat.
Joakim Strandberg
Marcus Gunnarsson
Henrik Thegel - inlånad från Skövde stannar i Vita Hästen
Morgan Hassel
Axel Brage - inlånad från Malmö stannar i Vita Hästen
Henrik Bankelius
William Wallén
Jocke Petersson
Linus Näsström
Fredrik "Grizzly" Eriksson
Goaltending Coach
Jimmi Ramsten
Lagledare
Cricka & Uffa 

Hjältar som får eller väljer lämna:

Coach Pelle Hånberg
Ny klubb: KHK
Sven Eriksson
Anton Johansson
Ny klubb: HC Dalen
Daniel Sperrle
Ny klubb: ?
Christoffer Björklund
Lån från Västerås. Ny klubb: Mora
Jeff Jakobs
Ny klubb: Borlänge
Eric Norin
Ny klubb: AIK 
Maksim Matushkin
Ny klubb: KHK
Viktor Torstensson
Ny klubb: ?
Otto Jaksch
Ny klubb: Varberg
Stefan Erkgärds
Ny klubb: ?
Gustaf Gardell
Ny klubb: ?
Peter Nylander
Ny klubb: ?
Niklas Lihagen
Ny klubb: KHK
Jesper Sellin
Ny klubb: Grästorp


Nya profiler:


fortsättning följer...



6 maj 2014

Traderasvängen

Nu är Traderasvängen klar för den här gången. Det är lite jobb med att fota, skriva annons och sen hålla reda på vilka tröjor som sålts till vilka personer och om det är betalt eller inte, ska de skickas eller hämtas? Men som sagt, nu är iallafall annonserna avslutade. Och att det är jag som fixar med detta är fortfarande bara för att avlasta klubben en uppgift, jag gör det på "uppdrag" och har fortfarande inget med souvenirer och replicatröjor att göra ;). Flera tröjor ska hämtas och betalas fortfarande men jag kan ändå göra någon slags summering vad det har givit den här gången. Räknar jag ihop Traderas ca 30 annonser med de tröjor jag hade från fjolårssäsongen och sålde innan Tradera så hamnar vi på en betydande summa. Jag kommer betala in närmare 35.000 kr till klubben och då är Traderas avgifter borträknade redan. Det känns som om det är ett bra sätt att få in pengar till klubben det här...

Jag förstår om många därute kan tycka att "-jag känner ju den och den spelaren, jag kan väl få din tröja?" och liknande och jag undrar hur många frågor spelarna fick på isen de två senaste matcherna efter slutsignalen som löd "-kan jag få din tröja, snällasnällasnälla?". Men ni ser ju vilken bra inkomstkälla det faktiskt är och dessutom så rättvist som möjligt då de flesta har möjlighet att buda på dem. De som inte har internet eller konto på Tradera kan ju be någon sköta det åt dem.

Tröjan som inbringade mest denna gång (igen...)