Hej och välkommen till min hockeyblogg om i huvudsak Vita Hästen och en gnutta IK Guts. Det här är mitt minnesalbum där jag publicerar kort, filmer, lite matchsnack, funderingar, annorlunda spelarpresentationer och blandade påhitt. Ni kommer inte hitta senaste nyheterna om laget här, inte heller rykten och smutskastning utan jag försöker låta det här vara en "trivselblogg" där man kan surfa runt, må bra och ha kul. Allt som skrivs om motståndarna ska ses med glimten i ögat. Alla foton är tagna av min egna amatörkamera om inget annat anges, låna gärna foton men lämna cred i så fall är ni snälla. Vill ni kontakta mig angående bloggen, tex önskemål på inlägg eller tips på annat som rör Vita Hästen eller Guts - skicka mail via länken lite längre ner på höger sida. Tack för att ni tittade in och välkommen åter!

30 november 2013

Mållös...?

Jag vet att jag lagt upp den här bilden förr, men jag tycker den är bra! Snacka om mållös... Bara inte resten av spelarna blir det imorgon... :)

Daniel Sperrle

29 november 2013

Jimmy

Nu när vi tappade Jimmy Andersson till KHK till den här säsongen tycker jag ändå att vi ska glädjas åt att han har fått igång målproduktionen igen, den grabben är värd att lyckas. Jag tänkte här visa ett straffmål från Kvalserien i våras där vi tog emot Piteå i Himmelstalundshallen. Tyvärr räckte inte hans mål till fler poäng i denna match som vi nog helst vill glömma... Efter tre perioder och förlängning stod det 3-3. Efter straffar tog Piteå den svårt eftertraktade poängen med sig norrut. Av 4 straffar hittade 2 puckar in bakom Oscar Sehlstedt - det var Jimmys och Jespers. Ville och C-J var inte lika lyckosamma tyvärr.


Jimmy Andersson

Själv önskar jag så klart Jimmy lycka till...(även om jag inte önskar hans nya klubb det :) ) och håller en tumme eller två för att vi får återse honom i Hästen-dressen nångång.

Motivationen

Som Powerbreak var inne på i inlägget med Marcus Eriksson så är det inte så lätt för Världens Bästa Ishockeylag att motivera sig tillräckligt till alla matcher under hösten. Allettan hägrar och grundserien ska bara spelas av. Vi runt omkring laget tycker ju inte att det är helt okej alla gånger, vi vill ju se bra hockey... sån hockey vi vet att laget kan prestera.

Efter matchen mot Tranås förra onsdagen var vi nog hel del som var lite lätt missnöjda med lagets insats... så även jag. Jag kände att det var dags att hjälpa till lite. Inför fredagsmatchen då det var dags för match mot Vimmerby tog jag mig helt enkelt tid att baka "motivationsbullar". Före match letade jag upp coach Hånberg och lämnade över en påse fylld med smöriga kanelbullar (med risk för att de skulle stanna i ledarrummet) och sa att om laget bjussar oss i publiken på den bra match så kontrar jag med att bjussa på kanelbullar! Om det fungerade? Onekligen! 6-0 och en riktigt rolig match vittnar om det. Så tack, den vinsten var min förtjänst! Eller...? ;)

Betyder det att jag måste baka bullar till varje match? Vi såg ju hur matchen efter gick :(... om det var brist på motivationsbullar eller kanelbaksmälla törs jag inte svara på. Men förhoppningsvis kan de tända till utan bakverk till söndag då Mariestad kommer på besök. 


28 november 2013

Smygpremiär!

Hej och välkomna till smygstarten på min nya blogg. Jag tänkte att jag hakar på trenden med hockeybloggar och även jag tänker skriva om Vita Hästen - men förvänta er inte att jag tar upp konkurrensen med Gummitrissan, Afterice och Powerbreak, den här bloggen kommer bli helt annorlunda. Dvs en helt ovanlig hockeyblogg :)

Det är även här jag kommer publicera mina kort jag tar omkring laget och kanske även tar upp andra händelser med någon koppling till laget. På återseende!