Hej och välkommen till min hockeyblogg om i huvudsak Vita Hästen och en gnutta IK Guts. Det här är mitt minnesalbum där jag publicerar kort, filmer, lite matchsnack, funderingar, annorlunda spelarpresentationer och blandade påhitt. Ni kommer inte hitta senaste nyheterna om laget här, inte heller rykten och smutskastning utan jag försöker låta det här vara en "trivselblogg" där man kan surfa runt, må bra och ha kul. Allt som skrivs om motståndarna ska ses med glimten i ögat. Alla foton är tagna av min egna amatörkamera om inget annat anges, låna gärna foton men lämna cred i så fall är ni snälla. Vill ni kontakta mig angående bloggen, tex önskemål på inlägg eller tips på annat som rör Vita Hästen eller Guts - skicka mail via länken lite längre ner på höger sida. Tack för att ni tittade in och välkommen åter!

5 april 2014

#Allsvenskan!!!

Alltså, jag kan inte dela upp #rödtorsdag i del 3-matchen, 4-fanzen, 5-hyllningarna som jag hade tänkt. Allting flyter ihop till en rödvit gungande massa som inte går att dela på. Ni får ta ett mastigt inlägg... och snudd på en långfilm. Till förutsättningarna då, för att säkra en Allsvensk plats till nästa säsong krävdes en poäng. Det vill säga oavgjort efter full tid, eller att Björklöven tappade poäng nere i Kallinge. Vi fick en poäng... Jag ska ärligen säga att jag inte hängde med där i slutet av matchen. Jag såg Gardells 2-2 mål, missade det på både kort och film, i slutet av tredje perioden. När slutsignalen ljuder utbryter glädjescener i båset och på läktaren... ljudnivån är öronbedövande... och jag står mitt i. Domarna och Trojaspelarna är inte lika glada... de vill spela färdigt matchen. De gör det också, med besked. De sätter 3-2 i sudden death och det var nog lika bra det, för undrar hur fokuserade våra spelare skulle varit i en straffläggning? När Troja sätter vinstmålet slutar matchen, de jublar i sarghörnet... men Hästenspelarna jublar ännu mer runt Brage i målet. Ser lite lustigt ut... Hittade en bild på nätet, tyvärr såg jag ingen notering om fotograf på det men jag lånar det.

Troja firar 2 poäng, Vita Hästen firar Allsvenskt avancemang  (Foto: ?)
Här kommer ett urval av mina kort. Ibland ingen bra skärpa (det var svårt att stå still i det böljande havet), ibland huvuden och armar ivägen, ibland ett plexi för... men här är de iallafall:

De ca 400 tillresta Hästen-supportrarna håller på att fylla läktaren
Korvkön i första pausen... 
Axel Brage får besök
Massiv rödvit klack. Citat från P4's radiosändning "Jag tror jag aldrig har sett så många bortasupportrar i Sunnerbohov någon gång! De är överallt!"
Jo, jag fick med Gustaf Gardells 2-2 mål... typ.
Slutsekunder... då fick vi löpsedlar av NT och Folkbladet
Matchen slut... två lag in på isen och firar
Spelarna samlar minnen
Här kan vi stå hur länge som helst och sjunga!
Glada ledare i kostym - Ni har gjort ett grymt jobb!
Isen öppnas för fansen...
...som väller in och stora kramkalaset vill aldrig ta slut
Wille och glada fans
En mycket glad, lättad, lycklig och tagen coach
Svenne och Banka
Smedbylinan! Näsa, Sama & Macke
Äkta lycka - Gardell och Anton
Välkomstkomittén på plats, och hann utökas med drygt det dubbla innan bussen kom
Tidiningsbudet stannade till i rondellen och gav oss morgontidningen
Bussen stannar mitt i rondellen och ut väller glada spelare och ledare. Stort...
Äntligen...
Sådär ja, efter ett mastigt fotoinlägg kommer här en ännu mastigare film. Den blev dryga 13 minuter lång... men det är sån fantastisk stämning att jag kunde inte klippa ner den mer. Sätt er på en bra stol, luta er tillbaka... förbered er på skratt, glädjetårar och rysningar. Nu kör vi:






Inga kommentarer: