Hej och välkommen till min hockeyblogg om i huvudsak Vita Hästen och en gnutta IK Guts. Det här är mitt minnesalbum där jag publicerar kort, filmer, lite matchsnack, funderingar, annorlunda spelarpresentationer och blandade påhitt. Ni kommer inte hitta senaste nyheterna om laget här, inte heller rykten och smutskastning utan jag försöker låta det här vara en "trivselblogg" där man kan surfa runt, må bra och ha kul. Allt som skrivs om motståndarna ska ses med glimten i ögat. Alla foton är tagna av min egna amatörkamera om inget annat anges, låna gärna foton men lämna cred i så fall är ni snälla. Vill ni kontakta mig angående bloggen, tex önskemål på inlägg eller tips på annat som rör Vita Hästen eller Guts - skicka mail via länken lite längre ner på höger sida. Tack för att ni tittade in och välkommen åter!

30 januari 2014

Nio Nyfikna Frågor

En liten fågel viskade i mitt öra och gav mig ett uppslag till ytterligare en intervjuserie. Det kanske inte blev riktigt som fågeln hade i åtanke, men jag har till att börja med fått kontakt med en spelarfru och jag hoppas att de finns fler därute som vill dela med sig. Tanken är att de ska få svara på lite frågor och har spelarna ingen spelarfru kanske de har någon annan närstående som syskon, förälder, barndomsvän eller liknande som vill svara. Vet ni med er att just ni har den relationen till någon spelare är ni mer än välkomna att höra av er. 

Här kommer iallafall premiärintervjun:

Spelarfru #20 

1. Hur möttes era vägar?
Svar: Vi har tydligen varit på samma fester några ggr under tonåren har vi kommit fram till, detta utan att vi ens sett åt varandra. Men första gången vi fick upp ögonen för varandra var på en fest för snart 10 år sedan...

2. Vilka tre egenskaper uppskattar du mest hos Macke?
Svar: Att han kan få mig lugn, har ett tålamod som ingen annan och ser aldrig ner på människor.

3. Är Macke duktig på matlagning, och vad skulle du säga är hans ”paradrätt”?
Svar: Han är helt ok i köket. Blir mest vardagsmat. När han vill lyxa till det blir det resturang där han vet att maten är bra lagad;) tror faktiskt att han bara bjudit på "hemmamiddag" en gång på 10 år.

4. Finns det något plagg/accessoar som Macke envisas med att bära som du helst skulle vilja lägga i sopsäcken?
Svar: Gällande hans kläder har jag inte mycket att säga till om, har inte heller så mycket att klaga på. Måste jag välja något att ta upp så är det en tröja som han fått av sin vän Einar Engström som jag tycker är för liten, det tycker inte han och envisas med att ha på sig den.

5. Om ni skulle på maskerad, vad tror du Macke helst skulle klä ut sig till?
Svar: Han är inte den som gillar att synas så han skulle nog klä ut sig till något tråkigt så ingen la märke till honom. Kanske en hel djurdress så ingen såg att det var han överhuvudtaget :)

6. Vem av er bestämmer över fjärrkontrollen till tv’n hemma och vad blir det då för program?
Svar:  Det lilla vi hinner se på TV är det fight om dosan. Han vill se sport & På spåret, jag vill se allt utom det. Blir oftast att vi ser någon film ihop på datorn.

7. De flesta spelarna har svarat på mina Fyra Finurliga Frågor och meddelat vilken seriefigur de skulle kunna vara, tycker du det stämmer med Knasen på Macke eller vilken skulle du valt till honom istället och varför?
Svar: Jag skulle nog säga Bamse med inslag av skalman. Familjär och snäll men otroligt seg.

8. Hur påverkas samtalet runt middagsbordet efter en vinst resp förlust? Pratas det match, mål, publik, domare eller dylikt? Eller tar han inte ”jobbet med sig hem”?
Svar: Jag märker direkt när han har haft en dålig hockeydag. Inte så att han är mer sur utan bara tystare än vanligt. Pratas lite hockey då och då, lagom mycket. Klart att han tar med jobbet hem ibland, det gör väl alla. Alla pratar väl om sina arbetskamrater, kunder och situationer som uppstått under dagen? Dock har man fått lära sig att leva med en elitidrottare (kan man säga så om en som spelar i div 1?) är en livsstil. Allt kretsar runt hans schema, mycket pusslande för att få ihop livet blir det. 

9. Om Macke skulle medverka i ett dokusåpa/tävlings-tvprogram, vilket skulle det vara och varför?
Svar: Haha, den frågan har jag faktiskt försökt få honom att svara på för ett tag sedan. Han vill inte vara med i någon serie alls. När jag tänker efter skulle nog Robinson passa honom. Macke är sjukt bra på att ha tråkigt, blir inte på dåligt humör om han inte får mat och är en vinnarskalle. Jag skulle dock vilja se honom i Big Brother ;)

Som avrundning:
Kan och vill du berätta någonting om Macke som vi troligen inte vet?
Svar: Macke har en dröm om att bli rockstjärna. Han är svag för pepparkaksdeg & semlor. På sonens dagis är han känd som "pappan med olika färg på strumporna". Många barn som kommit fram och påpekat det under åren.

Marcus "Macke " Eriksson #20


Bilder Vita Hästen - Mörrum

Idag hindrade mitt arbete mig att se matchen från första nedsläpp men trots snöovädret lyckades jag ta mig genom dörrarna på Himmelstalundshallen ca 13 minuter in i första perioden. Jag ställde mig med kameran i högsta hugg som vanligt och här kommer några bevis på det. Jag upptäckte att jag kanske koncentrerade mig aningen för mycket på själva fotandet för jag kan inte riktigt säga om det var en bra match eller inte. Men känslan jag hade var att det gick åt rätt håll... kändes som om vi fått in lite "bortaspel" i hemmaborgen och så länge det ger tre poäng är jag mer än nöjd. Finesserna kan komma varteftersom...

Killen med seriens längsta hockeyklubba ;)
Båssnack
Jocke hjälper till att hålla rent framför Sperrle
Sperrle gjorde en bra match, han lämnar nog inte över förstaspaden till Brage utan fight ;)
Mys i sarghörnet... eller nåt?
"Torsten" kämpar framför mål
Låsning? mmm...

Mörrumspelaren delade inte domarens uppfattning om utvisning
Fasiken så skönt inne i hallen... tur att Hästen inte spelar bandy ;)

Jocke vänder uppochner på sin motspelare
Tillkrånglad situation framför mål där det i ärlighetens namn borde blivit mål för Mörrum. Den skadade spelaren reste på sig straxt efter och åkte tillbaka till båset för egen maskin
Par i kaptener
Kort taget bakom det repiga plexit...
Två fans väntar ihärdigt på varsin autograf iklädda nya tröjor
Kapten Lihagen med två mycket nöjda fans!
Jag ska försöka få till en liten film med, men det får bli imorgon. Blir det någon kommer uppdatering under morgondagen.

Här kommer den utlovade filmsekvensen. Dock upptäckte jag att den är lite missvisande för att spegla matchen då den innehåller mer pp än framgångsrikt bp. Och inte mycket på de spelare jag tyckte gjorde det lilla extra förutom en av "Torstens" puckstölder. Där får jag helt enkelt skärpa mig och nosa upp bättre situationer.






28 januari 2014

Heliga slinkan...?

Man ska inte sitta och svamla så här sent men nu blev det så. Antagligen är jag den enda som tycker sånt här är kul och vissa kommer inte fatta alls... Men om man tar ett namn, säg mitt eget och så kastar man om bokstäverna så det bildar nya ord, det kallas för anagram. Mitt namn och Världens bästa hockeylag skulle kunna bli:

Angelika Aronsson - kalsongerna sa nio

Vita Hästen - vi satte hän / näst i havet / het vit näsa

Är ni med? Jag tog ett gäng av spelarna i Vita Hästen och gjorde samma sak. Kan ni lista ut vilka spelare vi får ut av detta - släng om bokstäverna och ni hittar dem:

tjockhosta
kontorets svinsort
brigadens ormjakt
inneha kiselburk
flaggade strul
pilsnerledare
färgad skets ner
ser simon ruckas
som stearinpojke
smör slits ännu
sonson hann tjoa
dryper anleten
heliga slinkan

med reservation för felstavning i denna sena timme...

Jag har fler på lager, men jag tror det räcker här. Nå vågar ni gissa på någon? Seså... använd kommentarer till att gissa. Godnatt...


Fyra Finurliga Frågor - Fredrik "Grizzly" Eriksson

Nu har jag hittat en till... mera målvakter åt folket ;). Här har vi den förre målvakten som även är tränare i klubben samt spelare i IK Guts div 3.

Fredrik "Grizzly" Eriksson - fd målvakt nu huvudtränare för J20 samt målvaktstränare A-laget.

1. Ditt tröjnummer i Hästen - varför blev det just det numret?
Svar: Nr 1, var det som fanns ledigt annars hade jag alltid 39.

2. Vilken musik lyssnade du på för att tagga upp till match?
Svar: Run to the Hills (Iron Maiden)

3. Vilket kaffebröd får inte saknas på ett kakfat?
Svar: Muffins, gärna med äpple o kanel

4. Om du var en seriefigur - vilken är du mest lik?
Svar: Kronblom



Grizzly "Kronblom" Eriksson

Ja, se där ja... en Kronblom till! Jaja, Stefan Erkgärds - du får maka ihop dig på soffan för Fredrik vill också få plats där ;)

Så här beskrivs han:
Kronblom en lat man i övre medelåldern som bor i Vinkelboda. Han tycker bäst om att ligga inne på sin kökssoffa och ta det lugnt. Detta uppskattas inte av hans fru Malin, och ännu mindre av svärmodern, Agata. Det är ofta spänt mellan Kronblom och svärmodern. Kronblom gör vad som helst för att slippa se sin svärmor. När det gäller att bli av med sin svärmor så är inte Kronblom längre lat, utan kan jobba riktigt hårt, om han vet, att han slipper se henne. Ofta lyckas han också med att bli av med henne.

27 januari 2014

Vem är han?

Jag tog och plockade fram mina 50 frågor igen som jag ställde till Sport/marknadschefen förra gången. Den här gång tog jag och skickade dem till en betydligt mindre anonym person i Vita Hästen-kretsar. Varsågoda, här tar vi pulsen på vår "Världens Bästa Speaker":

Benka Nyberg



50 ”in-på-skinnet” frågor

1) Vilken svordom använder du mest?
Fan!
2) Vilken sport förutom ishockey följer du gärna?
Fotboll
3) Vilken tid ringer ditt alarm en måndagmorgon?
Vaknar alltid innan klockan c:a 5.30
4) Hur många idrottslag har du representerat som aktiv?
IK Sleipner, Vita Hästen
5) Har du några Foppa-tofflor?
Nej, den sämsta skon som blivit tillverkad.
6) Är du helst chaufför eller passagerare i bilen?
Chaufför
7) Vilken var den senaste filmen du såg?
Hundraåringen som klev ut genom fönstret.
8) Du får oväntat ledigt efter lunch – vad gör du?
Ringer en vän
9) Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Resor
10) Vilka 5 egenskaper vill du lyfta fram om dig själv?
Ärlig, pålitlig, bitter, social, snabbtänkt
11) Lyssnar du på CD-skivor i bilen, vilken sitter i spelaren just nu isf?
Tyvärr, där är det Spotify, men Robert Plant funkar.
12) Favorithockeyspelare genom tiderna?
Foppa
13) Vad åt du till middag igår?
Söndag efter en hård lördag……..pizza.
14) Hur många gånger i veckan knyter du en slips?
0
15) Kan du vissla?
Som en gud.
16) Vem fick du senaste sms’et ifrån och vad stod det?
Från Pär……när börjar ni spela?
17) Du är på Gröna Lund/Liseberg, vilken åkattraktion vägrar du?
Uppskjut, nedsläpp
18) Vilket riktnummerområde är du född i?
08
19) Hur många syskon har du?
3
20) Kokkorv hör hockeyn till… men vilken korvsort är din favorit?
Chorizo
21) Vilken film kan du nästan alla replikerna till?
ingen
22) Äger du någon t-shirt med musiker/band-logga på?
Led Zeppelin, Thin Lizzy, Rolling Stones, 23 Till, Georga
23) Vart flög du senast?
Kreta
24) Hur många kostymer äger du?
1
25) Favoritläsning i hängmattan?
Reginald Hill
26) Vilket språk skulle du vilja lära dig?
Spanska
27) Vem diskar hemma?
Maskin
28) Har du någon tatuering?
nej
29) Kan du” kasta macka”?
Jag är bäst!
30) Vad har du med dig in på bion?
lösviktsgodis
31) Vilket ämne var du bäst på i skolan?
geografi
32) Vilket väder föredrar du?
sol
33) Komediserie på tv, vilken missar du ogärna?
?
34) Vilken är din favoritdryck?
öl
35) Vilken är din mammas hemstad?
Stockholm
36) Vilken frukt ”går bort”?
ingen
37) Har du räknat kalorier nångång?
aldrig
38) Mest kända person i din telefonbok?
Owe Thörnqvist
39) Vad önskar du dig i julklapp?
Fred på jorden
40) Vad irriterar dig mest – felstavningar, obesvarade samtal eller sen ankomst?
Sen ankomst!!!!
41) Hur valde dina föräldrar ditt namn?
 Efter förre riksbankschefen Bengt Dennis
42) Gillar du senap?
ja
43) Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
aldrig
44) Favoritlag i Bandy?
Borgia
45) Använder du en fax fortfarande?
Ja, i Himpa när matcherna inte är on-line, så använder vi faxen till som kopiator.
46) Har du blivit jämförd med någon kändis nångång?
Ja, Lars-Göran Halvarsson, som åkte skidor med Stenmark. Jag är mer lik honom än hans bror , sägs det.
47) Vad är du allergisk mot?
Nötter, katter, äpplen
48) Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Sigrid
49) Vilken sport var du mest lovande i som ung?
Ingen.....
50) Handen på hjärtat… hur många gånger har du sagt Vita Hästen istället för IK Guts när du varit speaker i deras matcher?
Vet ej, det får publiken hålla reda på….vilket dom med glädje verkar göra.

Tack så mycket Benka för alla svaren! Själv måste jag nog lära mig att läsa lite noggrannare för det första jag reagerade på var varför Matushkin diskade hemma hos dig... tills jag såg att det stod "maskin" och inte Maksim. Och den där mest kända personen i din telefonbok är faktiskt en klasskamrat till min morbror, så det så ;). Snacka om att jag fick in en "jag mötte Lassie" på den. Men som sagt, tack så jättemycket Sigr... f'låt Benka för att du tog dig tid. Jag och fler med mig hoppas att vi får lyssna till dig många matcher framöver och att du "bråkar" på oss när vi inte hejar och stöttar laget tillräckligt!

26 januari 2014

För helSIKe Hästen, idag vinner vi.

Idag är det dags för match mot Skövde, igen. Förra gången när de kom hit försökte jag vara lite rolig att påpeka dimman som låg över ett grått Peking berodde på rökta SIKar. Vi vet ju alla hur det gick med det :( men för att se lite positivt i det var att vi ändå fick med oss en poäng. Denna gång tänker jag inte vara kaxig på det sättet då, men jag är ändå relativt övertygad om att grabbarna har 3 poäng med sig i bussen hem idag. Det har gnällts lite här och var att vi måste alltid ta tre poäng i våran borg om vi ska få publiken att komma tillbaka och sponsorerna att öppna plånboken. Det är givetvis en poäng i det, men än är det väl ingen fara på taket. Vi ligger 2:a i tabellen där de 4 bästa spelar PO. Och naturligtvis satsar Hästen på att vinna serien, vilket lag med den chansen skulle låta bli på allvar? Snart, mycket snart säger det klick (eller som KHK förra säsongen som pratade om sin berömda "knapp" att trycka på) och spelet sitter som det ska och vi vet att de kan.

Jag hoppas att laget började dagen med en kraftig frukost bestående av en redig rågSIKtsfralla, gärna med lite tsatSIKi på. Att ni packat ner en mumsig perSIKa att avnjuta till muSIKen i bussen. Att ni har för avSIKt att ta med alla poängen hem till Norrköping och låter Skövde stå där långa i anSIKtet när de kommit till inSIKt att Hästen har bättre fySIK än er. Och med SIKtet inställt på Allsvenskan. Det kan bli ännu en klasSIKer med tvåsiffrigt, men utSIKterna för det har hårdnat. Om jag får vara förSIKtigare i min tippning så är min åSIKt att vi vinner med 4-2 idag. Det utan att beSIKtat laget eller gjort någon långSIKtigare analys. HelSIKe vilket fiskstim som smög sig in, helt oavSIKtligt förstås :) Tur som attan att jag inte heter JesSIKa med...


Nog tramsat, nu är det mindre än två timmar till nedsläpp. Då supporterbussen till Skövde blev inställd kommer matchen ses hemma i soffan via datorn. Men heja, det ska vi... så till och med vägglössen tar sitt pick och pack och flyttar.



23 januari 2014

I med som i motgång

Då tar vi ett fotoinlägg igen. Ja, efter matchen hemma mot KRIF bestämdes det att man skulle åka upp till ishallen till A-lagets träning under torsdagen för att visa att vi verkligen stöttar grabbarna även om de inte gjorde en av sina bästa matcher då. Efter gårdagens strafftorsk mot Mariestad kanske det var ännu mer befogat att visa det. Så under dagens träning fick en tapper skara fanz "trängas" med media då de bevakade storebror Nylanders medverkan och då kändes det extra roligt att vi var där. För som Hånberg sa efter att laget tackade klacken - Vita Hästen berör!


Bröderna Nylander

Jag ser dig...



Passande placering av 24NT's kamera


"Nyllet" & Hånberg
Det där ser riktigt obekvämt ut
En framför kameran, och en bakom. Spjuvern bakom gjorde grimaser

Reportaget från 24NT ser ni HÄR



Höga berg och djupa dalar

Igår var det match i Himmelstalundshallen igen. Mariestad trampade in på isen och skulle få sota för förra förlusten för Vita Hästen. Jag vet inte riktigt om det blev så... Som vanligt tänker jag inte skriva matchreferat utan jag bara konstatera att det blev en konstig historia. Spelet började okej, men det var Mariestad som gjorde mål. I andra kändes det som om vi nästan var nere i dödsskuggans dal, men där har jag tydligen en avvikande åsikt än media. Inför sista perioden blev allas vår Benka - Världens Bästa Speaker, tydligen trött på att det buades och var allmänt tyst i hallen och uppmanade oss alla att verkligen stötta vårt lag och låta dem känna oss i ryggen. Antagligen var det en bidragande orsak till att det inom 7 minuter var reducerat till 2-2 och spelarna kändes mycket piggare på isen igen. Tyvärr kom 2-3 som en kalldusch innan kvitteringen till 3-3 kom dryga minuten innan slutsignalen. Jag skulle vilja tillskriva den bärgade poängen till Benka Nyberg! Tack för att du påminde mig och hela hallen om att det är nere i de där dalarna som vi behövs som mest. Förlängningen spelades med chanser åt båda håll och den efterföljande straffläggningen lämnar vi därhän. Kan inte Svenne få kliva in på isen vid såna tillfällen? Visst var det väl han som vann prickskyttet på ispremiären? ;)

Här följer lite blandade kort från matchen utan någon som helst inbördes ordning och jag avslutar (som vanligt) med en liten filmsnutt. Denna gång innehåller den 3 st mål, men av någon konstig anledning är det första för motståndarlaget... vet inte hur det gick till ;) Och så har vi Macke, hårt uppvaktad.

#42 Jeff Jakobs
Peter Nylander ser lätt missnöjd ut, kan det bero på att brorsan inte är på isen än? ;)
Tekar'n Niklas Ottosson
Torsten i närkamp
Domaren ville ta en svängom med Jeff
Macke vill in på isen
Hm, du Gunnarsson det går nog bättre om du står på skridskorna
och har klubban i händerna istället
Trångt, trångt, trångt
#5 Jocke P
Fler som vill dansa med domaren? För inte kan det väl
vara Macke som säger något ofördelaktigt?
Sammanträde i väntan på justering av målbur
Mååååål!
#21 Wallén håller inte med domaren om den utvisningen
(det gjorde inte vi heller...)




21 januari 2014

Kreatur på ingång

Nu duggar matcherna tätt... precis som vi vill ha det. Vi vill ju inte tappa matchtempo eller som nu senast, vi vill ha revansch snarast möjligt. Imorgon kommer Mariestad på besök - igen. Känns som om de ränner här titt som tätt? Nåväl, som jag sagt någongång tidigare brukar det inte bli mycket till skönspel då våra lag brakar ihop. Mycket stök och bök, riv och slit men det hör kanske till när Oxar och Hästar ska samsas i en rink? Bytt spelare har vi gjort med varandra, främst tänker jag på att vi tog "deras" Torsten och gjorde honom till VÅRAN Torsten medan de i sin tur tog och fiskade upp Alba.

Den här Allettan svämmar nästan över av diverse kreatur och vattenvarelser. Vi har ju våra fantastiska Hästar men jag har kunnat hitta både Laxar, Tigrar, Sikar och Oxar. Jag har gjort lite efterforskningar på nätet och då inte grottat i statistik om tidigare matcher, inbördes möten, plus och minus hit och dit. Jag tog och kollade upp det här med Oxarna. Varför just en oxe? Det har en väldigt enkel förklaring och det är för att stadens och kommunens vapen föreställer just en oxe som stiger upp ur ett vattendrag.



Om ni inte visste det så är en oxe en kastrerad hane av nötkreatur som är äldre än 3-4 år. Till följd av kastrationen är oxen lätthanterlig och lämplig till dragare. Hmm redan här kan vi ju spekulera i vilka av spelarna som har gjort "ingreppet"... ;)

Precis som det finns flera olika spelartyper i ett lag finns massor av olika oxar. Naturligtvis kopplar jag inte ihop de olika med spelare men man kan ju leka med tanken. 

Det finns:
Bisonoxe - en riktig buffel
Renoxe - den som är sist ur duschen
Myskoxe - den som använder för mycket deo 
Puckeloxe - den som ligger ner på isen mer än han står på skridskorna
Uroxe - den som sitter och håller koll på sina 2 min i utvisningsbåset
Grymtoxe - kompis med uroxen, sitter ofta tillsammans i båset. Har en del att säga domaren.
Ekoxe - den som sitter och nöter bänk
Talgoxe - den späda killen som smörjer skridskorna
Kortoxe - linslusen som fastnar på bild 
Ortodoxe - den med störst hjärta för klubben

Vilka ni än är ska ni vara välkomna till Himpa imorgon och möta våra frustande Hästar!



19 januari 2014

Seriefinal

Ikväll var det seriefinal i Norrköping. Kallinge/Ronneby kom på besök. Allt var uppdukat för en hejdundrande hockeyfest... det hade kommit dryga 2100 personer för att se matchen, det var en stor bortaklack som sjöng matchen igenom, det var en hemmaklack som också gjorde sitt till för att skapa stämning. Men... det visade sig att våra Hästar inte riktigt var med i matchen. KRIF var bättre på precis allt de tog sig för på isen. Nä, förresten... en sak var de betydligt sämre på och det var att räkna till FEM! Tre gånger i matchen blåstes de av pga för många spelare på plan. En gång är väl okej... två gånger är klantigt... men TRE? Jaja, de får väl ta fram kulramen och räkna in sina tre poäng iallafall. Jag ska villigt erkänna att Hästen hade inte mycket att sätta emot idag. Även om det reducerades på ren vilja mot slutet. Vi får bryta ihop och låta Mariestad sota för den här förlusten på onsdag istället. Då hoppas vi att spelet sitter redan i period ett, absolut senast i period två för det är lite vanskligt att hela tiden vänta till sista perioden med att ösa på.

Här följer en liten filmsnutt, och jag skulle inte kalla det highlights. Vad är motsatsen? Downdarks? Jaja... ni kommer fatta. Det hela slutar iallafall med två Hästen-mål eftersom det här är en trivselblogg där vi ska ha trevlig tillsammans ;)





Krigande Hästar räckte inte till idag
Här är jag, här är jag...

EDIT:
En liten present så här i efterhand till lagledningen i KRIF ;)


Och en liten träningsdetalj i all välmening till vännerna i Hästen...