Hej och välkommen till min hockeyblogg om i huvudsak Vita Hästen och en gnutta IK Guts. Det här är mitt minnesalbum där jag publicerar kort, filmer, lite matchsnack, funderingar, annorlunda spelarpresentationer och blandade påhitt. Ni kommer inte hitta senaste nyheterna om laget här, inte heller rykten och smutskastning utan jag försöker låta det här vara en "trivselblogg" där man kan surfa runt, må bra och ha kul. Allt som skrivs om motståndarna ska ses med glimten i ögat. Alla foton är tagna av min egna amatörkamera om inget annat anges, låna gärna foton men lämna cred i så fall är ni snälla. Vill ni kontakta mig angående bloggen, tex önskemål på inlägg eller tips på annat som rör Vita Hästen eller Guts - skicka mail via länken lite längre ner på höger sida. Tack för att ni tittade in och välkommen åter!

30 januari 2014

Nio Nyfikna Frågor

En liten fågel viskade i mitt öra och gav mig ett uppslag till ytterligare en intervjuserie. Det kanske inte blev riktigt som fågeln hade i åtanke, men jag har till att börja med fått kontakt med en spelarfru och jag hoppas att de finns fler därute som vill dela med sig. Tanken är att de ska få svara på lite frågor och har spelarna ingen spelarfru kanske de har någon annan närstående som syskon, förälder, barndomsvän eller liknande som vill svara. Vet ni med er att just ni har den relationen till någon spelare är ni mer än välkomna att höra av er. 

Här kommer iallafall premiärintervjun:

Spelarfru #20 

1. Hur möttes era vägar?
Svar: Vi har tydligen varit på samma fester några ggr under tonåren har vi kommit fram till, detta utan att vi ens sett åt varandra. Men första gången vi fick upp ögonen för varandra var på en fest för snart 10 år sedan...

2. Vilka tre egenskaper uppskattar du mest hos Macke?
Svar: Att han kan få mig lugn, har ett tålamod som ingen annan och ser aldrig ner på människor.

3. Är Macke duktig på matlagning, och vad skulle du säga är hans ”paradrätt”?
Svar: Han är helt ok i köket. Blir mest vardagsmat. När han vill lyxa till det blir det resturang där han vet att maten är bra lagad;) tror faktiskt att han bara bjudit på "hemmamiddag" en gång på 10 år.

4. Finns det något plagg/accessoar som Macke envisas med att bära som du helst skulle vilja lägga i sopsäcken?
Svar: Gällande hans kläder har jag inte mycket att säga till om, har inte heller så mycket att klaga på. Måste jag välja något att ta upp så är det en tröja som han fått av sin vän Einar Engström som jag tycker är för liten, det tycker inte han och envisas med att ha på sig den.

5. Om ni skulle på maskerad, vad tror du Macke helst skulle klä ut sig till?
Svar: Han är inte den som gillar att synas så han skulle nog klä ut sig till något tråkigt så ingen la märke till honom. Kanske en hel djurdress så ingen såg att det var han överhuvudtaget :)

6. Vem av er bestämmer över fjärrkontrollen till tv’n hemma och vad blir det då för program?
Svar:  Det lilla vi hinner se på TV är det fight om dosan. Han vill se sport & På spåret, jag vill se allt utom det. Blir oftast att vi ser någon film ihop på datorn.

7. De flesta spelarna har svarat på mina Fyra Finurliga Frågor och meddelat vilken seriefigur de skulle kunna vara, tycker du det stämmer med Knasen på Macke eller vilken skulle du valt till honom istället och varför?
Svar: Jag skulle nog säga Bamse med inslag av skalman. Familjär och snäll men otroligt seg.

8. Hur påverkas samtalet runt middagsbordet efter en vinst resp förlust? Pratas det match, mål, publik, domare eller dylikt? Eller tar han inte ”jobbet med sig hem”?
Svar: Jag märker direkt när han har haft en dålig hockeydag. Inte så att han är mer sur utan bara tystare än vanligt. Pratas lite hockey då och då, lagom mycket. Klart att han tar med jobbet hem ibland, det gör väl alla. Alla pratar väl om sina arbetskamrater, kunder och situationer som uppstått under dagen? Dock har man fått lära sig att leva med en elitidrottare (kan man säga så om en som spelar i div 1?) är en livsstil. Allt kretsar runt hans schema, mycket pusslande för att få ihop livet blir det. 

9. Om Macke skulle medverka i ett dokusåpa/tävlings-tvprogram, vilket skulle det vara och varför?
Svar: Haha, den frågan har jag faktiskt försökt få honom att svara på för ett tag sedan. Han vill inte vara med i någon serie alls. När jag tänker efter skulle nog Robinson passa honom. Macke är sjukt bra på att ha tråkigt, blir inte på dåligt humör om han inte får mat och är en vinnarskalle. Jag skulle dock vilja se honom i Big Brother ;)

Som avrundning:
Kan och vill du berätta någonting om Macke som vi troligen inte vet?
Svar: Macke har en dröm om att bli rockstjärna. Han är svag för pepparkaksdeg & semlor. På sonens dagis är han känd som "pappan med olika färg på strumporna". Många barn som kommit fram och påpekat det under åren.

Marcus "Macke " Eriksson #20


Inga kommentarer: