Hej och välkommen till min hockeyblogg om i huvudsak Vita Hästen och en gnutta IK Guts. Det här är mitt minnesalbum där jag publicerar kort, filmer, lite matchsnack, funderingar, annorlunda spelarpresentationer och blandade påhitt. Ni kommer inte hitta senaste nyheterna om laget här, inte heller rykten och smutskastning utan jag försöker låta det här vara en "trivselblogg" där man kan surfa runt, må bra och ha kul. Allt som skrivs om motståndarna ska ses med glimten i ögat. Alla foton är tagna av min egna amatörkamera om inget annat anges, låna gärna foton men lämna cred i så fall är ni snälla. Vill ni kontakta mig angående bloggen, tex önskemål på inlägg eller tips på annat som rör Vita Hästen eller Guts - skicka mail via länken lite längre ner på höger sida. Tack för att ni tittade in och välkommen åter!

23 januari 2014

Höga berg och djupa dalar

Igår var det match i Himmelstalundshallen igen. Mariestad trampade in på isen och skulle få sota för förra förlusten för Vita Hästen. Jag vet inte riktigt om det blev så... Som vanligt tänker jag inte skriva matchreferat utan jag bara konstatera att det blev en konstig historia. Spelet började okej, men det var Mariestad som gjorde mål. I andra kändes det som om vi nästan var nere i dödsskuggans dal, men där har jag tydligen en avvikande åsikt än media. Inför sista perioden blev allas vår Benka - Världens Bästa Speaker, tydligen trött på att det buades och var allmänt tyst i hallen och uppmanade oss alla att verkligen stötta vårt lag och låta dem känna oss i ryggen. Antagligen var det en bidragande orsak till att det inom 7 minuter var reducerat till 2-2 och spelarna kändes mycket piggare på isen igen. Tyvärr kom 2-3 som en kalldusch innan kvitteringen till 3-3 kom dryga minuten innan slutsignalen. Jag skulle vilja tillskriva den bärgade poängen till Benka Nyberg! Tack för att du påminde mig och hela hallen om att det är nere i de där dalarna som vi behövs som mest. Förlängningen spelades med chanser åt båda håll och den efterföljande straffläggningen lämnar vi därhän. Kan inte Svenne få kliva in på isen vid såna tillfällen? Visst var det väl han som vann prickskyttet på ispremiären? ;)

Här följer lite blandade kort från matchen utan någon som helst inbördes ordning och jag avslutar (som vanligt) med en liten filmsnutt. Denna gång innehåller den 3 st mål, men av någon konstig anledning är det första för motståndarlaget... vet inte hur det gick till ;) Och så har vi Macke, hårt uppvaktad.