Hej och välkommen till min hockeyblogg om i huvudsak Vita Hästen och en gnutta IK Guts. Det här är mitt minnesalbum där jag publicerar kort, filmer, lite matchsnack, funderingar, annorlunda spelarpresentationer och blandade påhitt. Ni kommer inte hitta senaste nyheterna om laget här, inte heller rykten och smutskastning utan jag försöker låta det här vara en "trivselblogg" där man kan surfa runt, må bra och ha kul. Allt som skrivs om motståndarna ska ses med glimten i ögat. Alla foton är tagna av min egna amatörkamera om inget annat anges, låna gärna foton men lämna cred i så fall är ni snälla. Vill ni kontakta mig angående bloggen, tex önskemål på inlägg eller tips på annat som rör Vita Hästen eller Guts - skicka mail via länken lite längre ner på höger sida. Tack för att ni tittade in och välkommen åter!

18 januari 2014

Han är Berghsäker!

Ja, jag kunde inte låta bli... den rubriken är lika dålig som den är snodd, stulen och fantasilös ;) Men då jag idag emottog lite svar ifrån den forne Hästen-målisen kom jag på att jag faktiskt har en hel del kort och även en del filmsnuttar med vår favoritmålvakt sen förra säsongen. Och ska jag kunna publicera dem nångång så passar det väl utmärkt då jag ändå vädrat honom här idag? Inte ska väl han ligga och damma på den berömda hyllan? Vi plockar fram honom här och minns i första hand fjolåret... Jag har även kommit på varför målvakter är favoriter förresten... förutom att jag själv är (förlåt, VAR) målvakt är det av den enkla anledningen till att de är enklast att fota med amatörkamera. De står ju mer still än de andra spelarna och blir helt enkelt bäst skärpa på ;) Här följer lite blandade kort på vår Alexander Bergh!

Glada miner på ispremiären i Stallet - samma dag som nye
tränaren Patrik Klüft presenterades för allmänheten
Det är nog inte isen som lutar, det är fotografen. En koncentrerad Alex i matchen mot Tranås, vinst 4-2.
Är det detta som kallas diving? Match mot Vimmerby, vinst 2-1
Uppställning för nationalsång innan matchen mot Arboga, vinst 4-1
Då är vi inne i "movember"  och den obligatoriska mustaschen är på plats. I matchen mot Mjölby fick Alex agera dörrvakt då Philip Ählman vaktade kassen. Vinst 5-4
Alex utplockad ur kassen i matchen mot LHC i jakten på kvittering i slutminuterna. Tyvärr hjälpte
det inte och Vita Hästen fick se sig besegrade med den äran och 1-2.
Gäst hos Boddan i Meet the Players
I väntan på justering av målbur i matchen mot KHK i kvalserien, vinst 4-0 (!!!) :)
Tack för den nollan Alexander!
Från samma match kommer denna suddiga bild, men det beror på att han inte var still ;) Alex gjorde den där
"tv-räddningen" som jag tror alla kommer ihåg. Vem som sköt? Ingen aning! Vem som räddade? 

ALEXANDER BERGH!
Jag måste ju bara ta med ett kort från den fantastiska matchen mot Björklöven i kvalserien med. 
Vilken match! Vilken stämning! Vilken effektivitet av Hästen! Vinst 5-1. Vilken otur för B-löven ;) 
En sammanbiten målvakt i matchen mot Tingsryd. Förvisso vinst på straffar, men ingen Allsvenska.
Sista matchen på säsongen... var det sista matchen i karriären?

Jag har även klippt ihop en liten film från några av förra säsongens höjdpunkter med Alex, dvs där jag lyckats filma lite. De kommer inte i kronologisk ordning utan jag försökte lägga dem i känslomässig följd istället. Hoppas ni tycker som jag. Det blev en lite konstig färgton på klippet men nu orkar jag inte redigera mera, det får bli så här. Är du Berghsäker på att den där plocken nu ska ligga och damma på den berömda hyllan eller finns det någon "risk" att den ramlar ner? 




Tack Alex! 

Inga kommentarer: