Hej och välkommen till min hockeyblogg om i huvudsak Vita Hästen och en gnutta IK Guts. Det här är mitt minnesalbum där jag publicerar kort, filmer, lite matchsnack, funderingar, annorlunda spelarpresentationer och blandade påhitt. Ni kommer inte hitta senaste nyheterna om laget här, inte heller rykten och smutskastning utan jag försöker låta det här vara en "trivselblogg" där man kan surfa runt, må bra och ha kul. Allt som skrivs om motståndarna ska ses med glimten i ögat. Alla foton är tagna av min egna amatörkamera om inget annat anges, låna gärna foton men lämna cred i så fall är ni snälla. Vill ni kontakta mig angående bloggen, tex önskemål på inlägg eller tips på annat som rör Vita Hästen eller Guts - skicka mail via länken lite längre ner på höger sida. Tack för att ni tittade in och välkommen åter!

21 januari 2014

Kreatur på ingång

Nu duggar matcherna tätt... precis som vi vill ha det. Vi vill ju inte tappa matchtempo eller som nu senast, vi vill ha revansch snarast möjligt. Imorgon kommer Mariestad på besök - igen. Känns som om de ränner här titt som tätt? Nåväl, som jag sagt någongång tidigare brukar det inte bli mycket till skönspel då våra lag brakar ihop. Mycket stök och bök, riv och slit men det hör kanske till när Oxar och Hästar ska samsas i en rink? Bytt spelare har vi gjort med varandra, främst tänker jag på att vi tog "deras" Torsten och gjorde honom till VÅRAN Torsten medan de i sin tur tog och fiskade upp Alba.

Den här Allettan svämmar nästan över av diverse kreatur och vattenvarelser. Vi har ju våra fantastiska Hästar men jag har kunnat hitta både Laxar, Tigrar, Sikar och Oxar. Jag har gjort lite efterforskningar på nätet och då inte grottat i statistik om tidigare matcher, inbördes möten, plus och minus hit och dit. Jag tog och kollade upp det här med Oxarna. Varför just en oxe? Det har en väldigt enkel förklaring och det är för att stadens och kommunens vapen föreställer just en oxe som stiger upp ur ett vattendrag.



Om ni inte visste det så är en oxe en kastrerad hane av nötkreatur som är äldre än 3-4 år. Till följd av kastrationen är oxen lätthanterlig och lämplig till dragare. Hmm redan här kan vi ju spekulera i vilka av spelarna som har gjort "ingreppet"... ;)

Precis som det finns flera olika spelartyper i ett lag finns massor av olika oxar. Naturligtvis kopplar jag inte ihop de olika med spelare men man kan ju leka med tanken. 

Det finns:
Bisonoxe - en riktig buffel
Renoxe - den som är sist ur duschen
Myskoxe - den som använder för mycket deo 
Puckeloxe - den som ligger ner på isen mer än han står på skridskorna
Uroxe - den som sitter och håller koll på sina 2 min i utvisningsbåset
Grymtoxe - kompis med uroxen, sitter ofta tillsammans i båset. Har en del att säga domaren.
Ekoxe - den som sitter och nöter bänk
Talgoxe - den späda killen som smörjer skridskorna
Kortoxe - linslusen som fastnar på bild 
Ortodoxe - den med störst hjärta för klubben

Vilka ni än är ska ni vara välkomna till Himpa imorgon och möta våra frustande Hästar!



Inga kommentarer: