Hej och välkommen till min hockeyblogg om i huvudsak Vita Hästen och en gnutta IK Guts. Det här är mitt minnesalbum där jag publicerar kort, filmer, lite matchsnack, funderingar, annorlunda spelarpresentationer och blandade påhitt. Ni kommer inte hitta senaste nyheterna om laget här, inte heller rykten och smutskastning utan jag försöker låta det här vara en "trivselblogg" där man kan surfa runt, må bra och ha kul. Allt som skrivs om motståndarna ska ses med glimten i ögat. Alla foton är tagna av min egna amatörkamera om inget annat anges, låna gärna foton men lämna cred i så fall är ni snälla. Vill ni kontakta mig angående bloggen, tex önskemål på inlägg eller tips på annat som rör Vita Hästen eller Guts - skicka mail via länken lite längre ner på höger sida. Tack för att ni tittade in och välkommen åter!

30 december 2013

Gott Nytt År!

Nu är det sån där helg igen och jag vill passa på att önska er alla ett riktigt Gott Nytt År. 

Enklast vore väl att bara läsa "midvinternattens köld är hård"... ringa lite i klockan, vakna till ett nytt år och sen sticka iväg till Mariestad ;) Men jag kör bara det första den här gången... även den omskriven för att passa in här och för att ni inte ska ledsna så har jag bara tagit en vers. Det ska egentligen vara 11 st, men jag känner att jag har annat att göra än att rimma om alla i hela laget. Hade visserligen varit en kul grej... men nu blev det bara så här, fyll glaset med skumpa och läs högtidligt lagom till morgondagens tolvslag:

Himmelstalundshallens is är kall
Lysrören gnistra och glimma
Hungriga Hästar i vårat stall
Frustar så visiren imma
Laget ska vandra med flaggan i topp
Genom serien och vidare opp
Laget vi älskar ska segra
Vita Hästen ska stegra.


Jag hade även en "Årets-lista" på lut, men så tänkte jag att det är flera andra som kommer syssla med sådant och jag har nog inte riktigt underlag för att fixa till en sån som jag skulle vilja ändå. Men jag kan ju börja fila på en till nästa år kanske? Låt 2014 bli ett minnesvärt år...


29 december 2013

Tekniken som slutade fungera...

Idag var jag nog inte ensam om att reta upp mig på Åker/Strängnäs målvakt Magnus Wahlgren som tog det här med tjuvnyp ett steg för långt enligt mitt tycke. Jag som fd målvakt är väl medveten om att vi burväktare ofta har lite småfula trix för oss när inte domaren ser... men att slå motspelare upprepade gånger med klubban, medvetet dra undan benen på dem och fälla dem på löpande band tycker jag är lite för mycket. Jag punktmarkerade honom med kameran under sista perioden och filmade både slag och krokben... men som sagt, tekniken ville annorlunda. Kamerans minneskort gjorde en egen censur och raderade alla filmklipp och massor av kort från dagens match. Några kort hann jag rädda innan allt kraschade så dem kan jag bjuda på, men jag hade tänkt att bjuda på en filmsnutt där vi kunde irritera oss lite mer. Som vanligt griper ödet in och vill att vi ska vara glada istället, så vi nöjer oss med att det blev vinst idag. Spelet kan väl diskuteras, vi behöver upp ett par snäpp för att jag ska känna att allt är frid och fröjd. Jag är även ganska nöjd med våra lån idag... Oskar Sehlstedt, Fredrik Lindström och Sebastian Höglund vill jag gärna se mer av när de hunnit träna ihop sig mer med laget samt att rappe Jesper Sellin så klart. Var det någon som snappade upp en publiksiffra idag?

#2 Fredrik Lindström
Sperrle hade inte sin bästa dag idag...
Inget mål denna gång
Här blir dock herr Wahlgren bortlurad
Där sitter pucken där den ska!

Fyra Finurliga Frågor - Joakim Strandberg

Då kör vi en målis! Han som spikade ihop sin kasse mot både Kumla och Mjölby i matcherna efter varandra i höstas. En av favoritmålvakterna kan man säga...

Joakim Strandberg #30

1. Ditt tröjnummer i Hästen - varför blev det just det numret?
Svar: Jag spelar idag i nr 30 och den helt enkla anledningen är att jag växte upp under Henrik Lundqvist's era i Frölunda och kunde inte låta bli att se upp till honom, vem vill inte vara som den gubben liksom... så en simpel idolkoppling.

2. Vilken är din absoluta favoritlåt för att tagga upp till match?
Svar: Jag lägger inte så mycket vid specifika detaljer längre för att spela match som när jag var yngre, på den tiden när vidskeplighet var en stor del för att ta sig igenom matchdagar var det Green Day - American idiot somt den gamla discodängan Eurodancer som gällde!

3. Vilket kaffebröd får inte saknas på ett kakfat?
Svar: Vet inte om den hör hemma på ett kakfat men en amerikansk cheesecake smakar ju helt fantastisk. Gärna grädde till!

4. Om du var en seriefigur - vilken är du mest lik?
Svar: Just nu skulle jag önska att det var Woverine i X-men som åldras med extrem värdighet samt blir han skadad så läker kroppen ihop på sekunden...

Joakim "Wolverine" Strandberg
Wolverine låter ju betydligt flashigare än den svenska översättningen "Järven". Och Jocke har ju redan beskrivit karaktären här ovanför så jag lägger upp en bild på figuren jag skulle kunnat tänka mig att han kunde ha valt med tanke på hans "målgest" att lägga ner målburen och sätta sig på den då han hållit nollan i en match. Någon sa det på Facebook när jag la upp bilden på det och jag tycker det stämmer så väl: "Kungen på sin tron!"


28 december 2013

Vi väntar på nedsläpp


Ja, nu skojar jag verkligen inte. JVM i all ära men det är nedsläpp i Allettan Södra jag väntar på. JVM är bara ett substitut :). För att stilla en del av abstinensen vallfärdar vi till Himmelstalundshallen imorgon och ser på en träningskamp mot Åker/Strängnäs. Vad tror ni vi kan förvänta oss av den matchen? Hånberg efterlyser matchtempot och det ska vi väl kunna hitta mot det lag som placerade sig som nr 2 i C-serien? De vann dessutom "ligan" över mest gjorda mål i grundserien - hela 141 st. Det var 10 st mer än vad vi klarade av (ren statistik, ej hänsyn taget till olika kvalitet på serier om det nu skulle vara så). Det borgar väl för att vi ska få se en del mål imorgon?

Så här ser det ut efter att grundserien är avslutad (Norrettan uppehåll) på hur många mål serieledarna i respektive serie lyckades peta in och målskillnad:

Norrettan:    Piteå             129 mål        +76st
C-serien:     Hudiksvall      131 mål        +63st
D-serien:     Huddinge       126 mål        +83st
E-serien:      Vita Hästen   131 mål        +64st
F-serien:      Tingsryd        125 mål        +73st

Allstå gjordes flest mål inte av någon "seriesegrare" utan av Åkers alltså. Den här informationen hittade jag naturligtvis på swe.hockey och lite annat smått och gott (smått förresten, skapligt mastigt och bra inlägg) i statistikväg hittar ni här: 


Vi har en del Vita Hästar med på listan, saxat från ovanstående sida skrivet av Mikaela Gabrielson:

Flest gjorda mål i Boxplay: Vita Hästen gjorde 13 mål framåt i boxplay. Noterbart är att inget lag i varken SHL, Allsvenskan eller övriga Div 1 gjort fler. Andraplatsen (Huddinge, Hudiksvall, Östersund, Halmstad)

Backen med flest assist: Maksim Matushkin (Vita Hästen) gjorde 24 assist.

Spelaren med flest mål när laget haft boxplay: Niklas Lihagen (Vita Hästen) gjorde 5 st.

Spelaren med flest assist när laget haft boxplay: Markus Eriksson (Vita Hästen) och Jesper Samuelsson (Vita Hästen) gjorde båda 4 assist vardera.

Spelaren med flest poäng när laget haft boxplay: Markus Eriksson (Vita Hästen) gjorde totalt 7 poäng i boxplay.

Otippat att det är den här kvartetten som hamnar i statistikligan?


Noterbart är även publikligan kan jag tycka. Tingsryd kammar hem en solklar seger med 23577 besökare i grundserien... vi skrapade ihop 17741 besökare om jag räknat rätt. Visserligen betydligt mer än vad flera av lagen i div1 har tillsammmans, men visst kan vi höja oss där? 




27 december 2013

Fyra Finurliga Frågor - Anton Johansson

Vi förgyller väl även mellandagarna runt jul med ännu en favoritspelares svar på mina frågor. Nu har turen kommit till

Anton Johansson #38

1. Ditt tröjnummer i Hästen - varför blev det just det numret?
Svar: Hade nummer 38 under en period när jag spelade i HV71. När det fanns ledigt här i Hästen så blev det så. Har alltid gillat 38.

2. Vilken är din absoluta favoritlåt för att tagga upp till match?
Svar: Lyssnar på det som är i omklädningsrummet men om jag hade fått välja så skulle det vara Håkan Hellström och Mumford & sons. Det är min favoritmusik!

3. Vilket kaffebröd får inte saknas på ett kakfat?
Svar: Finns mycket gott men chokladbollar är absoluta favoriten.

4. Om du var en seriefigur - vilken är du mest lik?
Svar: Glader i Snövit och dom 7 dvärgarna. Är nästan alltid glad och har alltid nära till skratt så det får bli honom.


Anton "Glader" Johansson
Liksom alla dvärgar är Glader trogen sitt namn. Tillsammans med Toker, han är den mest vänliga och glada i gänget. Han har en munter inställning och fnittrar gärna, känd för att vara sångaren/joddlaren/musikern i gänget. Glader förefaller vara den mest "fylliga" av alla dvärgar - visar stor kärlek till mat...



26 december 2013

Souvenirerna då och nu... men mest då.

Jag nämnde tidigare hur jag halkade in på det här med försäljningen av souvenirer och tänkte jag skulle visa lite av den utveckling jag har bevittnat. Det här representerar säsong 10/11 till nu.

Här står jag i HästenFanz regi i "puckkast-hörnet" väggivägg med boden.
Rangliga bord och lånad klädställning... men försäljningen var det inte fel på.
Här fick jag flytta ut i entrén för att fånga så många kunder som möjligt. Det tillkom mera ställningar,
klädstreck och plastlådor. Men ju längre mot vintern det gick desto mer ohållbart blev det att stå där.
Kylan och rökrutelukten blev för ansträngande och jag flyttade in i hallen igen. Nu på kortsidan vid
ingångarna - där jag kunde stå i vägen för de flesta ;) och även se lite av matcherna igen.
Här har jag lämnat över försäljningen på allvar. Pelle och Jesper bildade Heroes Promotion
 och blev samarbetspartners med klubben. Då kom det snygga försäljningsskåp på
plats i ett av "kiosk-hörnen" med plats för betydligt fler produkter.
Så skulle det se ut med skylt och allt ;)
Det är lite med sorg i hjärtat jag står bredvid och tittar på numera, men jag har bestämt mig för att inte hålla på med detta just nu. Mycket beroende på att jag redan har ett heltidsarbete och hockeyn tar ändå mycket av vår fritid. Kroppen orkar liksom inte med hur mycket som helst, det märkte jag... och då är det lika bra att lyssna på den. Men jag hoppas att jag inte har slutat utveckla och sälja Vita Hästens souvenirer för gott... jag hoppas jag har lite tid och energi att lägga på det här i framtiden på något sätt. För håll med om att detta är snyggt! Man vill ju bara fixa mer och mer prylar när man väl har börjat...










Obs... detta är ett axplock av gamla produkter, både såna jag är "skyldig" till och sådana som fanns ett bra tag innan jag entrade hallen för första gången. Samtidigt som man kan sakna vissa produkter och utföranden är det jättekul att utvecklingen går framåt och det blir nya designer kan jag tycka. Vad tycker ni? Vad saknar ni mest i shopen? Vad har varit er favorit-souvenir ni är lite extra stolta över att ha i er ägo? Och vilken souvenir kommer vara ert nästa inköp tror ni?



Walkin' down the Memory Lane...

Okej... så här i juletider kan vi väl fortsätta vara lite nostalgiska, ser på Facebook att det rullar lite sådant och då kan vi väl lika gärna fortsätta. Ni som läste min presentation vet ju att dessa bilder inte betyder så mycket för mig personligen, eftersom jag inte följde laget på den tiden. Men... ni andra gjorde det ju och självklart försöker jag vara er till lags. Men efter detta collage kommer det handla betydligt mer om nutid på den här bloggen. Möjligen att jag backar bandet en 2-3 år, men inte längre. Dessa kort fick jag möjlighet att fota av då en kollega till mig sa att hennes pojkvän satt på denna skatt. Några namn känner ju till och med jag igen ;)...



24 december 2013

Nostalgi på förekommen anledning

Jag såg det här inlägget på Powerteams hemsida:

JAG SIKTADE PÅ KORVKIOSKEN...

Och kom på att vi har ett matchprogram liggande som jag ropade in på Tradera för något år sedan. Det borde varit från ungefär då... Fram med kameran, så här såg det ut:














Julkalender lucka 24

Vad passar bättre än att börja julaftonsmorgonen med detta klipp... och önska att dessa matcher snart är här igen.
Klicka på bilden

23 december 2013

God Jul

 Härmed vill jag bara ta tillfället i akt och önska er alla 
Vita Hästen-fans (och spelare, ledare och annat Hästen-folk 
så klart) där ute en riktigt GOD JUL!

Psst... lite skön julstämning om ni klickar på bilden (som inte har med Hästen att göra alls)

Ta det lugnt i julhelgen, ladda batterierna ... fyll på med skinka och glögg så det räcker för hela året så
 möts vi  strax före nyår igen. Då kommer Åkers på besök... hoppas de är beredda :)

Have a icing Christmas y'all
Har ni tänkt på en sak förresten... Tomten, han är röd och vit, han åker aldrig dit... för han är oslagbar(a) :)
Han kan vänta med att ge oss våran julklapp tycker jag, vi kan ta den framåt april nångång...

Fyra Finurliga Frågor - Jimmy Andersson

Idag så här dan före dan passar jag på att slänga in en "ex-Häst"... en i vissa läger omtyckt sådan, i vissa läger en svikare... Men jag tycker ändå han är en favorit, fastän han gick till KHK... så det så!

Jimmy Andersson - numer KHK

1. Ditt tröjnummer i Hästen - varför blev det just det numret?
Svar: Jag spelade med både nummer 84 och 9. Nr 9 blev jag tilldelad när jag kom till föreningen och nr 84 valde jag mitt sista år, dels för att det va mitt nummer när jag var yngre och dels för att få en liten nytändning.

2. Vilken är din absoluta favoritlåt för att tagga upp till match?
Svar: Min favoritlåt inför match är Give it all med Rise Against.

3. Vilket kaffebröd får inte saknas på ett kakfat?
Svar: Måste nog vara bullar. Har alltid varit ett stort fan av bullar, spelar egentligen ingen roll vilken sorts bulle det är.

4. Om du var en seriefigur - vilken är du mest lik?
Svar: Green Lantern säger jag då, har alltid haft en livlig fantasi.


Jimmy "Gröna Lyktan" Andersson

Green Lantern (i Sverige även känd under namnet Gröna lyktan) är det kollektiva namnet på flera olika seriefigurer som genom åren iklätt sig rollen som denna ringbärande superhjälte. Superhjälte alltså... det hade man kanske kunnat gissa sig till, eller...?



Julkalender lucka 23

Klicka på bilden

22 december 2013

Vem är hon?

Ja, ni är nog många som vet vem jag är som skriver här på bloggen. Många av er har sett mig i ishallen eller  i leksaksaffären och flera av er känner mig... men jag tänkte bjussa på en presentation om vem jag faktiskt är...


Jag heter Angelika Aronsson och är född och uppvuxen utanför Uppsala. Jag har alltid varit en person med stark vilja (vissa vill säga tjurskallig och envis, och jag säger inte emot dem) och en stor portion handlingskraft. Som så många andra barn var mina ledord "kan själv"... dock har jag nog inte växt ifrån det än utan fixar och donar hellre själv än ber om hjälp. Jag är en typiskt sån som säger, att finns det inte att köpa får jag väl bygga/fixa en själv då... Jag är mer eller mindre uppväxt på is då vårt hus låg mittemot skolan i samhället och så länge det var minusgrader så åktes det skridskor, jag och alla grabbarna. Men eftersom jag tydligen var rätt duktig så fick jag vara med och spela både bandy och hockey efter skolan. Nu var det inte det som blev mitt huvudsakliga fritidsintresse utan jag lurades med att träna fotboll en gång när jag var 13 år. Efter en träning ville de att jag skulle spela match... och vara målvakt, för det var ingen som ville så i mål. Jodå, jag var med... hur matchen slutade kommer jag inte ihåg, men det blev väl en 15-20 mål i baken eller nåt. Men ge upp? Icke... det var bara att börja träna det och se till att bli bättre. Jag la av ca 10 år senare då jag ledsnat på framförallt försäsongsträningen på blöta grusplaner... det är förbannat otrevligt att vara fotbollsmålvakt då.

Det fick bli innebandy istället, inomhus... torrt och skönt. Lite snabbare spel men lika roligt. Det blev 2 säsonger i div2, även det som målvakt, innan jobbet tog upp mer och mer tid. Jobbet ja, jag har arbetat i butik i över 25 år i olika positioner och i väldigt många branscher. En av arbetsplatserna var en sportaffär, där övertalades jag till att vara med i ett korplag i rinkbandy, eller hockeybockey hette det väl, för de hade inte heller någon målvakt.... Jodå, på med bristfälliga skydd, hjälm med galler och håret i tofs. Gick under namnet Pekka det året. Varför? Jo det råkade vara en herr-serie... och så länge jag inte tog av mig hjälmen så funkade det ju :). Jag har för mig att det gick hyfsat bra iallafall... Det är väl nästan så blåmärkena på låren av bandybollarna sitter kvar än ;)

Men hur kommer det sig att en tant på 40+ engagerar sig i ett div1-lag i hockey då, som inte ens är uppvuxen i samma stad? Tja, hockeyintresset har funnits sen tidiga tonåren när jag följde Almtunas framfart... mot bland annat Vita Hästen i Gränbyhallen hemma i Uppsala. Sedan rann det ut i sanden det där med hockey. Livet rullade på, och helt plötsligt hade jag hittat kärleken på annan ort än där jag kände mig hemma. Efter dryga 30 år på Uppsalaslätten gick flyttlasset till Östergötland. Jag följde hockeyn lite på avstånd, det var liksom gubbens och grabbens grej. Men så en dag för 5 år sedan tror jag det var så följde jag iallafall med till Himmelstalundshallen och nåt måste det ha varit som hände för sen var jag fast. 

Det jag med säkerhet vet påverkade mig var souvenirförsäljningen, eller bristen på den ska jag väl säga. Jo, visst fanns det prylar att köpa... men jag kom liksom inte över känslan att här finns det nåt att göra. Ett av de snyggaste varumärken/klubbmärken jag sett och så tar man inte vara på det, var min åsikt. Jag framförde min den i ett mail och samtidigt erbjöd mig att hjälpa till om det behövdes (sa jag tidigare att jag är handlingskraftig?) och då var det en eldsjäl i klubben (tack Micke) som fångade upp mig direkt. Det började lite lätt med att jag ställde mig vid souvenirerna och hjälpte till att sälja. Året efter var jag involverad i inköp och försäljning under HästenFanz, året efter på egen hand under Vita Hästen. I slutet på säsongen hade jag en period där när jag kände att det inte funkade längre, kroppen sa ifrån och så fick även jag göra. Det resulterade i att jag förra säsongen inte skulle göra någonting på matcherna men det höll inte alls, jag stod och sålde souvenirer åt Pelle och Jesper bara för att det var så kul. I år har jag dock sagt till mig själv att lägga av helt :)... jag försöker nu sitta ner på matcherna och ta lite kort istället. Och för att inte helt få abstinens sysselsätter jag mig med att hjälpa klubben med tröjauktioner och lite annat. 

Numera är det ju faktiskt laget jag följer och inte försäljningen. Och vilket lag sen? Vilka härliga grabbar vi har i laget... Vissa kommer, vissa går men det känns som om de flesta ändå har med sig lite "häst" när det går vidare. Jag valde att börja med den här bloggen för jag upptäckte att det blev många inlägg på Facebook, som skrivs och sedan försvinner i perifirin då de ramlar undan. Här tänkte jag att jag kan publicera lite kort, lite filmer, lite skoj. Ha lite kontakt med spelarna och bara ha trevligt utan att förse er med vare sig nyheter eller rykten. Fördelen då är ju att bloggen blir mer levande, man kan surfa in och bläddra runt lite... för inget blir "gammalt" liksom. Det är inte alltid det senaste inlägget som är mest intressant. Några kommer inte tycka det är intressant alls, men egensinnig som jag är tänker jag inte fästa mig vid sånt utan det är mer som ett minnesalbum för min egen del som jag gärna delar med er fanz som vill ta del.

Den lilla tanten till vänster, det är jag det!


Julkalender lucka 22

Klicka på bilden

21 december 2013

Fyra Finurliga Frågor - Marcus Gunnarsson

Vi fortsätter här "intervju-serien" med näste favoritspelare:

Marcus Gunnarsson #18

1. Ditt tröjnummer i Hästen - varför blev det just det numret?
Svar: Nummer 18 - jag valde numret när jag var liten för att jag tyckte det var snyggt

2. Vilken är din absoluta favoritlåt för att tagga upp till match?
Svar: Avicii - Levels

3. Vilket kaffebröd får inte saknas på ett kakfat?
Svar: Chokladbollar

4. Om du var en seriefigur - vilken är du mest lik?
Svar: Luigi


Marcus "Luigi" Gunnarsson
Luigi är precis som sin bror Mario en italiensk rörmokare. Luigi är längre och smalare än sin bror och har en pipigare röst. Han är också fegare och fruktansvärt rädd för spöken.


Julkalender lucka 21

Klicka på bilden

20 december 2013

Slaget om Östergötland 2013

Nu har jag piggnat till efter min feberkoma och fullspäckade arbetsdag. Jag letade fram kameran som följde med till Himmelstalundshallen igår kväll och gick igenom korten. Med tanke på min kondition blev korten förhållandevis bra ändå :). Här följer några stycken om ni vill se...

Världens bästa hockeylag, uppradade i snygga retrotröjor
Ett annat lag i vanliga tröjor...
Jeff visade ingen som helst respekt mot SHL-motstånd
Macke visar att finliret funkar på en högre nivå, dock inte denna gång
Våran Sperrle!... var giftig med plocken ikväll
Bankelius... tja, vad ska man säga? Matchens lirare... här har han slitit sig förbi
1, 2 och 3 LHC'are som inte kunde stoppa honom... och där kom Hästens första mål.
Grattis Anton... men i ärlighetens namn får du nog dela innehållet med Banka
Koncentrerade Hästar... medans Sperrle tjitt-tjattar lite med domaren
Det hettar till... då spelar det ingen roll om man är stor som Jocke eller
mindre som Jesper (Sellin, tillbaka för kvällen)
Flina du grabben!... men du var inte först med detta, Forshaga have already done it!
Wallén bjöds på många åkturer i den här matchen, men det blir väl så när de
"stora" SHL-arna inte hänger med i svängarna ;)
Måljubel! Ottosson stänker dit pucken efter samarbete med Wallén
Men Maksim... även om han luktar illa behöver du väl inte visa det...?
Tack för matchen grabbar!
Vad är detta Pelle? Är du ute och värvar...
Boddan, det funkade ju bra med intervju på svenska! Gästspelande Antti Alamäki
intervjuades i Meet the Players. Framtiden får utvisa om han kommer åter...
Jag tänkte avsluta med NT's reportage 24Hockey från matchen. Klicka på bilden för att se. Det fanns helt klart en massa sevärt i matchen.

NT24's reportage - klicka på bilden