Hej och välkommen till min hockeyblogg om i huvudsak Vita Hästen och en gnutta IK Guts. Det här är mitt minnesalbum där jag publicerar kort, filmer, lite matchsnack, funderingar, annorlunda spelarpresentationer och blandade påhitt. Ni kommer inte hitta senaste nyheterna om laget här, inte heller rykten och smutskastning utan jag försöker låta det här vara en "trivselblogg" där man kan surfa runt, må bra och ha kul. Allt som skrivs om motståndarna ska ses med glimten i ögat. Alla foton är tagna av min egna amatörkamera om inget annat anges, låna gärna foton men lämna cred i så fall är ni snälla. Vill ni kontakta mig angående bloggen, tex önskemål på inlägg eller tips på annat som rör Vita Hästen eller Guts - skicka mail via länken lite längre ner på höger sida. Tack för att ni tittade in och välkommen åter!

28 december 2013

Vi väntar på nedsläpp


Ja, nu skojar jag verkligen inte. JVM i all ära men det är nedsläpp i Allettan Södra jag väntar på. JVM är bara ett substitut :). För att stilla en del av abstinensen vallfärdar vi till Himmelstalundshallen imorgon och ser på en träningskamp mot Åker/Strängnäs. Vad tror ni vi kan förvänta oss av den matchen? Hånberg efterlyser matchtempot och det ska vi väl kunna hitta mot det lag som placerade sig som nr 2 i C-serien? De vann dessutom "ligan" över mest gjorda mål i grundserien - hela 141 st. Det var 10 st mer än vad vi klarade av (ren statistik, ej hänsyn taget till olika kvalitet på serier om det nu skulle vara så). Det borgar väl för att vi ska få se en del mål imorgon?

Så här ser det ut efter att grundserien är avslutad (Norrettan uppehåll) på hur många mål serieledarna i respektive serie lyckades peta in och målskillnad:

Norrettan:    Piteå             129 mål        +76st
C-serien:     Hudiksvall      131 mål        +63st
D-serien:     Huddinge       126 mål        +83st
E-serien:      Vita Hästen   131 mål        +64st
F-serien:      Tingsryd        125 mål        +73st

Allstå gjordes flest mål inte av någon "seriesegrare" utan av Åkers alltså. Den här informationen hittade jag naturligtvis på swe.hockey och lite annat smått och gott (smått förresten, skapligt mastigt och bra inlägg) i statistikväg hittar ni här: 


Vi har en del Vita Hästar med på listan, saxat från ovanstående sida skrivet av Mikaela Gabrielson:

Flest gjorda mål i Boxplay: Vita Hästen gjorde 13 mål framåt i boxplay. Noterbart är att inget lag i varken SHL, Allsvenskan eller övriga Div 1 gjort fler. Andraplatsen (Huddinge, Hudiksvall, Östersund, Halmstad)

Backen med flest assist: Maksim Matushkin (Vita Hästen) gjorde 24 assist.

Spelaren med flest mål när laget haft boxplay: Niklas Lihagen (Vita Hästen) gjorde 5 st.

Spelaren med flest assist när laget haft boxplay: Markus Eriksson (Vita Hästen) och Jesper Samuelsson (Vita Hästen) gjorde båda 4 assist vardera.

Spelaren med flest poäng när laget haft boxplay: Markus Eriksson (Vita Hästen) gjorde totalt 7 poäng i boxplay.

Otippat att det är den här kvartetten som hamnar i statistikligan?


Noterbart är även publikligan kan jag tycka. Tingsryd kammar hem en solklar seger med 23577 besökare i grundserien... vi skrapade ihop 17741 besökare om jag räknat rätt. Visserligen betydligt mer än vad flera av lagen i div1 har tillsammmans, men visst kan vi höja oss där? 




Inga kommentarer: