Hej och välkommen till min hockeyblogg om i huvudsak Vita Hästen och en gnutta IK Guts. Det här är mitt minnesalbum där jag publicerar kort, filmer, lite matchsnack, funderingar, annorlunda spelarpresentationer och blandade påhitt. Ni kommer inte hitta senaste nyheterna om laget här, inte heller rykten och smutskastning utan jag försöker låta det här vara en "trivselblogg" där man kan surfa runt, må bra och ha kul. Allt som skrivs om motståndarna ska ses med glimten i ögat. Alla foton är tagna av min egna amatörkamera om inget annat anges, låna gärna foton men lämna cred i så fall är ni snälla. Vill ni kontakta mig angående bloggen, tex önskemål på inlägg eller tips på annat som rör Vita Hästen eller Guts - skicka mail via länken lite längre ner på höger sida. Tack för att ni tittade in och välkommen åter!

5 december 2013

Fyra Finurliga Frågor - Henrik Bankelius

Dags för spelare nummer två att svara på mina något annorlunda frågor, idag vänder jag mig till en annan av mina favoritspelare: 

Henrik Bankelius #13

1. Ditt tröjnummer i Hästen - varför blev det just det numret?
Svar: Nummer 13 har jag haft sedan jag drog på mig skridskorna för första gången. Anledningen till att det blev just det numret var att Mats Sundin var min allra största idol. Jag håller fortfarande "Sudden" som en av de bästa, om inte den bästa, svenska hockeyspelaren genom alla tider. Bortsett från mina år i Tingsryd, då jag spelade med #14, #13 var upptaget av Simon Stark, numera Kristianstad, har jag alltid haft "Suddens" tröjnummer.

2. Vilken är din absoluta favoritlåt för att tagga upp till match?
Svar: Jag har ingen speciell låt, men allt som oftast blir det något med Foo Fighters eller Gaslight Anthem.

3. Vilket kaffebröd får inte saknas på ett kakfat?
Svar: Kaffet är det enda jag behöver!

4. Om du var en seriefigur - vilken är du mest lik?
Svar: Jag råkar ofta ut för att vara bötesansvarig i de lag jag spelar i. Det är alltså jag som samlar in och förvaltar lagets bankvalv med pengar, så Joakim Von Anka kanske. Får jobba hårt för att kunna bada i pengar i och för sig, riktigt där är vi inte än.
Henrik "von Anka" Bankelius (eller von Banka?)
god för 500 000 253 000 675 123 934 003 500,13 eller...?
Joakim är världens rikaste och antagligen snålaste anka. Hans konkurrenter som slåss om bägge dessa titlar, och tillika stora rivaler, är Guld-Ivar Flinthjärta och Pontus von Pluring. 
Joakim förvarar sina pengar i en gigantisk pengabinge i Ankeborg. Anledningen till detta är att han älskar dem, kanske mer än deras egentliga värde. Han har också för vana att ta en simtur bland pengarna. Han nämner antalet pengar ibland, dock på olika sätt. Enligt Kalle Anka & Co 46/75 har han 500 kvadriljoner, 253 triljoner, 675 biljoner, 123 miljarder, 934 miljoner, 3500 kronor och 13 öre. Ett annat vanligt förekommande antal kontanter är tre kubiktunnland – hur nu det går till.

Inga kommentarer: