Hej och välkommen till min hockeyblogg om i huvudsak Vita Hästen och en gnutta IK Guts. Det här är mitt minnesalbum där jag publicerar kort, filmer, lite matchsnack, funderingar, annorlunda spelarpresentationer och blandade påhitt. Ni kommer inte hitta senaste nyheterna om laget här, inte heller rykten och smutskastning utan jag försöker låta det här vara en "trivselblogg" där man kan surfa runt, må bra och ha kul. Allt som skrivs om motståndarna ska ses med glimten i ögat. Alla foton är tagna av min egna amatörkamera om inget annat anges, låna gärna foton men lämna cred i så fall är ni snälla. Vill ni kontakta mig angående bloggen, tex önskemål på inlägg eller tips på annat som rör Vita Hästen eller Guts - skicka mail via länken lite längre ner på höger sida. Tack för att ni tittade in och välkommen åter!

9 december 2013

Ett hockeyfans dagbok

Här kommer en favorit i repris... det är en omskrivning av "Hunden & Kattens Dagbok" som cirkulerat på internet och i radio. Jag bytte ut och gjorde om lite grann... missade säkert massor av poänger jag hade kunnat ta med men nu blev resultatet så här.

ETT HOCKEY-FANS MATCHDAG:
07:00 – Vaknar till larmet på mobilen. YES idag är det match – idag vinner vi!
08.00 – Kommer till jobbet med ett leende på läpparna. YES idag är det match – idag vinner vi!
09.00 – Tar en fika med kollegan. YES idag är det match – idag vinner vi!
12.00 – Går på lunch och äter hockeylunch. YES idag är det match – idag vinner vi!
14.00 – Börjar bli förväntansfullt nervös. YES idag är det match – idag vinner vi!
15.00 – Hoppar över fikat för att komma iväg i tid. YES idag är det match – idag vinner vi!
16.00 – Ringer polaren och taggar. YES idag är det match – idag vinner vi!
17.00 – Slutar jobbet, vinkar till chefen och säger: YES idag är det match – idag vinner vi!
18.00 – Åker till ishallen, hämtar upp svärfar på vägen. YES idag är det match – idag vinner vi!
19.00 – Matchstart! YES idag är det match – idag vinner vi!
21.00 – Matchen slut… bara en poäng, MEN vilken spänning … nästa match vinner vi!

ETT VITA HÄSTEN-FANS MATCHDAG: 
6205 dagar efter konkursen...
Det jävla larmet ringde inte och jag försov mig, det är den där förbannade mobilens fel. Nu kommer jag försent till mitt ”jobb” och jag som måste sticka tidigare idag för att hinna upp till Himpan innan det blir aslånga köer… för det har väl inte klubben fixat förstås. Jävla puckon. Vadå köpa biljett på nätet? Funkar ju inte! Jag har ju bara kontanter och snart funkar väl inte ens det. Jävla puckon. Undrar om tattarna har fixat plexit till ikväll då, hur kan man bara komma på tanken att byta till något sämre. Jävla puckon. Kommer till jobbet, får genast höra gliringar om matchen senast… visst fan, kollegan håller på LHC. Jävla pucko. Jaja, jag smiter iväg på lunch nu… måste ju äta ordentligt idag för den äckliga korven de säljer i hallen går ju inte att äta, skulle jag inte ens mata hunden med den… och kaffet ska vi väl inte ens nämna. Jävla puckon. Fick tag på en tidning med förra matchens referat när jag käkade, tur att man inte har tidningen hemma utan kan läsa den helt gratis några dagar senare på jobbet. Ska man behöva läsa sån här skit? Han tränaren, har han fått betalt i hårgelé eller va fan gör han? Med de spelarna vi har skulle vi fan spela i NHL nu! Jävla puckon. Kan jag gå nu? Chefen nekar. Jävla pucko. Ringer grannen… han vill inte hämta mig efter jobbet – skulle ta en öl på matchen. Va fan… får de sälja det nu? Vem har sagt det, varför fick inte jag veta det? Jävla puckon. Jag går väl till Himpa då för nån buss har de väl inte heller kunnat ordna? Han vd’n kan inte göra nånting överhuvudtaget han, för att tala om hela styrelsen? Jävla puckon.  På plats i hallen, men va fan… det sitter nån på min plats, där har ju jag alltid suttit? Vadå köpt platsbiljett? Kan inte publikvärdarna sköta sitt jobb? Jävla puckon. Men blås igång matchen nu då domarjävel. Jaha, tjena ligger under med 2-0 efter första, det hade man kunnat ge sig fan på. Det är den där jävla Claessons fel, han kan ju inte döma. Åk skridskor jävla puckon. Äh va fan… torsk! Det här laget är ju för fan odugligt. Vadå hämtade upp 4 mål? Det ger väl inga poäng? Fan va dåligt dom spelar. SKANDAL! Byt ut hela laget för fan, och släng med tränaren på köpet,  vi kommer ju inte ens till Allettan med det här laget. Det blir ny konkurs, bara en tidsfråga. Jävla puckon. Det är klart att inga kommer till hallen när dom spelar så här pissigt, nästa gång gör fan inte jag det heller. 5 minuter kvar, måste gå nu så jag hinner ut innan köerna. Nu ska jag hem och dränka sorgerna och skriva en massa skit på nätet – vi måste ju hålla ihop vi fans. Och läsa hur mycket stryk Mjölby fick – de kan ju inte det här med hockey alls. Jävla puckon. Tacka vet jag på Rauges tid…

Eller...? ;)

Inga kommentarer: