Hej och välkommen till min hockeyblogg om i huvudsak Vita Hästen och en gnutta IK Guts. Det här är mitt minnesalbum där jag publicerar kort, filmer, lite matchsnack, funderingar, annorlunda spelarpresentationer och blandade påhitt. Ni kommer inte hitta senaste nyheterna om laget här, inte heller rykten och smutskastning utan jag försöker låta det här vara en "trivselblogg" där man kan surfa runt, må bra och ha kul. Allt som skrivs om motståndarna ska ses med glimten i ögat. Alla foton är tagna av min egna amatörkamera om inget annat anges, låna gärna foton men lämna cred i så fall är ni snälla. Vill ni kontakta mig angående bloggen, tex önskemål på inlägg eller tips på annat som rör Vita Hästen eller Guts - skicka mail via länken lite längre ner på höger sida. Tack för att ni tittade in och välkommen åter!

7 december 2013

Trångt i båset?

Nä, jag vet inte hur statistiken ser ut för Vita Hästen i antal utvisningsminuter. Jag vet inte heller hur laget står sig mot övriga divsion 1-lag i landet. Men visst känns det som om den här säsongens hårdare domarbedömningar bara slår annorlunda - inte fler minuter, bara fördelat olika? Förra året var det på tok för mycket onödiga utvisningar i Hästen kan jag tycka... men i år då? Min personliga åsikt är att det är samma sak i år, med den skillnaden att domarna dömer mer ojämnt. I år vet man liksom inte om det som borde vara en solklar utvisning, blir det. Domarnas uppenbara jakt på spelförstörande moment gör det svårt för lagen att hitta en jämn nivå då slashingar (de flesta helt solklart ska rendera i utvisning) har blivit viktigare att döma för än flertalet andra förseelser där skaderisken är överhängande. Jag har full förståelse för att det blir marigt för lagen att hitta nivån, och tyvärr hjälper inte domarna till från början - lägg nivån och stå fast vid den så lagen har en chans att anpassa sig till den. (okej, hockeydomare är inte världens lättaste yrke och vi ska väl egentligen uppskatta att de finns dom som vill pyssla med det, men det är inte alltid helt enkelt...)Som det blivit i år känns det som om att i ena perioden kan spelarna halvt slå ihjäl varandra (typ) medan de i nästa inte får nudda varandra.

Ett exempel på det sistnämnda är väl iaf träningsmatchen mot Nyköping på bortaplan innan säsongsstart. Där vi på allvar i första perioden började tro att domaren väntat hela året på att få använda sin pipa han fått i julklapp... för att sedan i andra blåst slut på batterierna :)

Bilden är från ett annat - fast liknande - tillfälle i Himmelstalund. Trångt och mysigt i utvisningsbåset!
Men men, det blir nog bra ska ni se... jag är optimistisk och tror att framöver när matcherna börjar gälla mer, tempot höjs och domarna börjar hitta "rätt" nivå så kommer vi märka av dem allt mindre och mindre i matcherna, precis som det ska vara. Men sen är ju jag rätt optimistisk av mig... trots att jag bor i Norrköping ;)

Inga kommentarer: