Hej och välkommen till min hockeyblogg om i huvudsak Vita Hästen och en gnutta IK Guts. Det här är mitt minnesalbum där jag publicerar kort, filmer, lite matchsnack, funderingar, annorlunda spelarpresentationer och blandade påhitt. Ni kommer inte hitta senaste nyheterna om laget här, inte heller rykten och smutskastning utan jag försöker låta det här vara en "trivselblogg" där man kan surfa runt, må bra och ha kul. Allt som skrivs om motståndarna ska ses med glimten i ögat. Alla foton är tagna av min egna amatörkamera om inget annat anges, låna gärna foton men lämna cred i så fall är ni snälla. Vill ni kontakta mig angående bloggen, tex önskemål på inlägg eller tips på annat som rör Vita Hästen eller Guts - skicka mail via länken lite längre ner på höger sida. Tack för att ni tittade in och välkommen åter!

29 december 2013

Fyra Finurliga Frågor - Joakim Strandberg

Då kör vi en målis! Han som spikade ihop sin kasse mot både Kumla och Mjölby i matcherna efter varandra i höstas. En av favoritmålvakterna kan man säga...

Joakim Strandberg #30

1. Ditt tröjnummer i Hästen - varför blev det just det numret?
Svar: Jag spelar idag i nr 30 och den helt enkla anledningen är att jag växte upp under Henrik Lundqvist's era i Frölunda och kunde inte låta bli att se upp till honom, vem vill inte vara som den gubben liksom... så en simpel idolkoppling.

2. Vilken är din absoluta favoritlåt för att tagga upp till match?
Svar: Jag lägger inte så mycket vid specifika detaljer längre för att spela match som när jag var yngre, på den tiden när vidskeplighet var en stor del för att ta sig igenom matchdagar var det Green Day - American idiot somt den gamla discodängan Eurodancer som gällde!

3. Vilket kaffebröd får inte saknas på ett kakfat?
Svar: Vet inte om den hör hemma på ett kakfat men en amerikansk cheesecake smakar ju helt fantastisk. Gärna grädde till!

4. Om du var en seriefigur - vilken är du mest lik?
Svar: Just nu skulle jag önska att det var Woverine i X-men som åldras med extrem värdighet samt blir han skadad så läker kroppen ihop på sekunden...

Joakim "Wolverine" Strandberg
Wolverine låter ju betydligt flashigare än den svenska översättningen "Järven". Och Jocke har ju redan beskrivit karaktären här ovanför så jag lägger upp en bild på figuren jag skulle kunnat tänka mig att han kunde ha valt med tanke på hans "målgest" att lägga ner målburen och sätta sig på den då han hållit nollan i en match. Någon sa det på Facebook när jag la upp bilden på det och jag tycker det stämmer så väl: "Kungen på sin tron!"


Inga kommentarer: