Hej och välkommen till min hockeyblogg om i huvudsak Vita Hästen och en gnutta IK Guts. Det här är mitt minnesalbum där jag publicerar kort, filmer, lite matchsnack, funderingar, annorlunda spelarpresentationer och blandade påhitt. Ni kommer inte hitta senaste nyheterna om laget här, inte heller rykten och smutskastning utan jag försöker låta det här vara en "trivselblogg" där man kan surfa runt, må bra och ha kul. Allt som skrivs om motståndarna ska ses med glimten i ögat. Alla foton är tagna av min egna amatörkamera om inget annat anges, låna gärna foton men lämna cred i så fall är ni snälla. Vill ni kontakta mig angående bloggen, tex önskemål på inlägg eller tips på annat som rör Vita Hästen eller Guts - skicka mail via länken lite längre ner på höger sida. Tack för att ni tittade in och välkommen åter!

31 mars 2014

Man är väl lite galen?

Jo, lite galen är man allt. Eller vad sägs om att när "vanligt" folk ägnar slutspurten av helgen till att softa med familjen i tv-soffan och försöker dra det sista ur ledigheten innan kudden ropar. Då... får man infallet. Ahh, varför inte visa grabbarna att en förlust inte är hela världen (än). Rondellen? Självklart! Banderoll? Jag fixar! Efter lite rotande i linneskåpet hade jag ett gammalt lakan jag kunde avvara, sedan ut i garaget och riva. Ja, ett par sprayburkar fanns det. En ickefungerande... två halvfungerande - det får duga. Det ingen sagt var att ska man spraya med sån färg ska helst det man sprayar på stå upp (har ni försökt få ett lakan att stå upp?)... när det ligger på backen måste man antingen ha ett otroligt tålamod eller skaka burken konstant medan man försöker skriva. Nån som fattar att det inte blev speciellt vackert konstverk? Nåväl, efter ett par för mig ovana kraftuttryck blev det iallafall någon form av resultat och det fick duga. Sen var det bara att sätta sig ner och invänta ankomsttid. Efter midnatt var det sagt... och nu började "anmälningarna" rulla in om deltagande. Några tappra skulle vi allt bli :)

Så här i efterhand var det kanske dumt att låta hunden vara hemma, han hade kunnat få ersätta den stulna rondellhästen för en stund? Vit är han ju iallafall... Men nej, han fick vara kvar när vi tog oss till rondellen. Där står redan två bilar och en till dök upp så vi blev 6 personer som vinkade och tog emot iallafall. Vi hade dammat av budskapet "I med- och motgång - vi ska fixa't" för att visa att vi fortsätter stötta. Nu hoppas vi på full hall på tisdag och det skulle inte sitta helt fel med en vinst då...










29 mars 2014

Resan fortsätter

Idag var det återigen dags för spelarna att kliva på bussen för en resa ut i "vida världen". Idag stod Stockholm och Arlanda som destination för att sedan fortsätta med flyg till Umeå under morgondagen. Det var betydligt varmare och mysigare ute i solen utanför bussen idag att duka upp lådorna med spelarnas färdkost, behövde inte paraplyet. Efter att ha stått där i kyliga morgonstrålar, tråkregn och blötsnö så kunde jag (vi, gubben hade gjort mig sällskap idag) njuta av den varma vårsolen. Vädret hade smittat av sig på spelarna som var avspända och muntra, det kändes att det inte väntade match ikväll utan att de kunde sätta sig på bussen utan att vara tokladdade och sammanbitna. Det skrattades och skojades och var allmänt trevligt.

Cricka packar buss
Jeff njöt av vårsolen och konstaterade att den påminde om högsommar hemma i Säter...
"Det blir liksom aldrig mer sommar än så här däruppe..."
Svenne hittade en "leksak" parkerad vid bussen. Det skulle provsittas... provstartas... provrullas... provbööörrrnas :)
Hade han fått hade han nog hellre tagit det här fordonet än bussen till Stockholm...
Nåväl, när det hade skrattats och åkts ett tag börjades det hojtas om att klockan har faktiskt slagit TRE nu och vi ska åka! Så Svenne fick kliva av hojen och kliva på bussen istället. Vi hade utfodrat "våra" spelare med smörgåsar och kanelbullar och hivade in smulorna som blev kvar i bilen. Vi ville ju hinna med ett besök i "Häst-rondellen" innan bussen åkte förbi.
Eftersom det var lördageftermiddag hade det samlats en hel del helglediga fanz med flaggor och tutor
Det blev en liten filmsnutt med, men det blev konstigt ljus... skakigt och darrigt... och det gick inte zooma ut av någon anledning. Tar inte med mig denna "lilla" kamera nån mer gång utan jag går tillbaka till den jag brukar ha för jag blev inte helt nöjd med detta. Kul ändå att se spelarna vinka, applådera och ta kort på rondellgänget... det betyder nog en hel del att vi syns och stöttar dem med allt vi kan.




Hoppas du körde försiktigt Glenna! Men enligt enstaka spelares Twitter hade de iallafall kommit till Hufvudstaden där de flanerade och fikade i Gamla Stan! Precis som på en skolutflykt alltså :)
Hehe... skönt "svaj" det blev på bussen där i slutet på filmen, undrar hur det kunde bli så?


28 mars 2014

"Gamla matchtröjor"

Hej Hästen-vänner. Jag har ett fåtal matchtröjor sen förra säsongen liggande som jag fått klarteckan att sälja iväg. Alla tröjor är med nummer men utan namn. De är i använt skick så märken och revor finns. Alla tröjor kostar 600 kr/st och pengarna är givetvis klubbens. Kontant betalning till mig så ser jag till att skicka dem vidare. 

Dessa tröjor finns kvar:

Röd - 1 - målvakt - SÅLD
Röd - 7 - SÅLD
Röd - 67 - SÅLD
Vit - 2 - målvakt (klippt i ärmsluten)
Vit - 7 - SÅLD
Vit - 12 - SÅLD
Vit - 25 - SÅLD
Vit - 26 - SÅLD
Vit - 67 - SÅLD

Ni kan lämna önskemål i kommentarerna på Facebook så uppdaterar jag här vartefter tröjorna säljs.





26 mars 2014

Bergsbestigning

Återigen... 


Återigen är jag helt utpumpad efter slutsignalen. Det börjar bli en vana nu så här i kvalserietider. Och man slits mellan hopp och förtvivlan, kanske ännu mer nu när det är så nära, så nära. Vi kan nästan känna lukten av Allsvenskan som Mattias Heikki skrev. Vi vill hoppas, vi vill tro... men vi vågar inte riktigt än. Skulle det misslyckas nu så faller vi mycket tyngre än vi någonsin gjort, det är väl därför vi inte vågar. Men det verkar som om vår coach kan det där... med att våga och att vinna... och framförallt tro! Vi vill ju så gärna, allihopa. Han har nu lärt oss en för mig ny hobby, bergsbestigning. Det är jobbigt! Inte nog med att laget kämpar och sliter uppåt och framåt... alla vi som håller på laget, engagerar oss på än det ena och än det andra sättet har fått följa med upp på 6 bergstoppar hittills. Och ja, det är jobbigt! Men vi kravlar där, en bit nedanför laget och stöttar dem och lyfter dem... bit för bit. Tillsammans ska vi klara av även de återstående 4 bergstopparna, hur jobbigt det än blir. Se så, se till att hasa ner nu så vi kan samlas i basecamp till helgen och påbörja vår 7:e resa. För jag vill... jag hoppas... och jag tror!








24 mars 2014

HÄSTZY!

Prosit? Nej då, jag har inte gått och blivit förkyld än även om jag tjatar om den där förbenade febern. Utan jag har helt enkelt fixat ett nytt spel igen. Varför spela gammal tråkig Yatzy när man kan spel Hästzy? Finns ingen som helst anledning till det ;). Nån som är sugen på det?








23 mars 2014

Jag ger upp...

Dagens match var en av de... Idag kom Tingsryd på bes... Dags att bekänna fär... Klacken från de småländska skogar... Det där med medstuds och em... Det sägs att vi befinner oss i zone... Ingenting studsade r... Vändningen på bara någr... Oflyt är bara förnam... Onödiga utvisningar höll på att fäll... 

Nä, jag ger upp... det går inte att med ord börja beskriva det som hände i Himmelstalundshallen idag. Det var något av det sjukaste  jag varit med om. Spelet satt inte riktigt där det skulle, det såg lite segt ut och Tingsryd trummade på bra. De fick utdelning på sina powerplay och Hästarna verkade ha både studsar och domare emot sig, det sista som enögd supporter då vi i ärlighetens namn även fick något med oss.

Det hann spelas 44 minuter, dvs dryga 2 perioder innan första Hästen-målet "trillade" in. Då befann vi oss redan i underläge med 3 mål. Sedan med 4 minuter kvar av matchen, och 1-3 på resultattavlan, blir Gustaf Gardell utvisad och en hel del publik väljer att lämna hallen. Själv var jag inte heller så optimistisk, men jag nöjde mig att gå och sätta mig på min plats istället. Otaktiskt skulle det visa sig då det på den tredje periodens sista 1,5 minut både reducerades och kvitterades! Prata om lagmoral, prata om kämpaglöd... men det finns bara ett ord för det som inträffade idag, och det är MARCUSERIKSSON! Ja, jo... släng med de andra orden och spelarna med men VÅRAN MACKE gjorde 2 mål på 27 (tjugosju!!!) SEKUNDER idag. Och jag fick springa iväg från sittplatsen om jag skulle få något fotat alls idag.

Det var någonstans där som det blev nån slags kortslutning i huvudet på mig och jag börjar rabbla osammanhängande och se allmänt yr ut. Att Lihagen sedan slog in segerpucken ca 4 minuter in i sudden death-förlängingen uppfattade jag knappt... huvudet hade redan börjat snurra ett par varv och jag har inte fått det att stanna än. Så, jag ger upp! Här kommer kanske några bilder, om jag hittar dem... jag har ingen aning vad jag tagit kort på idag, eller var jag råkade lägga dem i datorn. Jag tar och snurrar ner i säng nu och hoppas jag kommer ner från det där femte berget som vi besteg ikväll... för det var en vinglig väg upp idag, antagligen hade jag satt pannan mot en hockeyklubba och snurrat 20 varv innan jag försökte kravla mig upp.

För Gunnarsson!
"Björka"
Bekymrade miner i båset
Axel Brages 10:e raka seger!
Ont i magen
Macke oroar
Stök och bök vid sargen
Måljubel
Maksim, det hjälper inte att viska i domarens öra
Tekning
Ja ni ser... så här snurrig blev jag i slutet av matchen! Såg ingenting ju...




Och en film som inte speglar matchen alls... men det skiter jag i :)
för vi är Häääästarna, hästarna från Peeeking!





22 mars 2014

Bakis?

Känner mig bakis idag... kände mig bakis redan igår. Men med tanke på den minimala mängd alkoholhaltiga drycker jag intog igår kväll för att inte gå upp i molekyler helt och hållet, kan det inte bero på det iallafall. Jag måste ha fått en släng av den där beryktade febern som härjar i Norrköping - HOCKEYFEBERN.

Jag ser när jag kollar igenom kort och filmsnuttar från den fantastiska kvällen i Himmelstalundshallen igår ser jag att det är ingen ordning på nånting faktiskt. Jag missade det mesta, kunde inte stå still, hade ylande publik i kameran, folk framför, folk bakom, folk i knät och skakiga händer. Men det var helt enkelt en sån kväll. Det som slår mig mest när jag rullar klippen är - stämningen. Det var grymt, det var osannolikt, det var fantastiskt, det var magiskt... det får gärna upprepas, redan imorgon. Jag tar och delar med mig av det jag tycker tål att publiceras iallafall.

Matchen då? Efter sista målet hade man helt plötsligt glömt hur tillbakapressade vi blev, hur nervösa vi var på läktaren och de onödiga utvisningarna som höll på att fälla oss. Man kommer liksom bara ihåg den där Björklövska skridskoskenan som uppenbarar sig från tomma intet och skickar pucken i eget mål. Men det gör ju inget. Det finns ett filmcitat som lyder "don't get mad, get even"... ofta funkar det inte, som till exempel i fallet Gunnarsson. Där skulle något sådant vara helt idiotiskt och onödigt, men... i fallet Björklöven och kvalserien, där passar det utmärkt just nu. För ni kommer väl ihåg? Ni har väl inte glömt att Löven vann sin hemmamatch i förra årets kvalserie med exakt samma siffror, 3-2... där deras segermål kom med endast 36 sekunder kvar av matchen! Det målet som fick oss på O'Learys att tappa luften, krypa ut från lokalen och aldrig riktigt återhämta oss den säsongen. Som sagt, nu har vi "gett igen"... 


Så här ser en i stort sett fullsatt ishall ut
Mottagandet blev lysande igen
Tack alla i publiken för den fina inramningen i "grytan"
Klacken
Stefan, Peter och Viktor - eller Erkan, Pete the heat och Torsten om ni så vill
Gardell med vad det ser ut som en crosschecking, ingen åtgärd dock
Brage fredar målburen från fallande löv...
Trångt framför egna målet... Hassel, Björklund och Lihagen "boxar"
Domare Lyth hade nåt att säga Gardell
En nervös backjätte i båset... Jocke med ena handen i gips. 
Näsström och Lundström vill göra upp
Upprörda känslor - Bankelius, Norin och Sama skäller. Matushkin blir bortknuffad
Efter 3-2 målet släppte allt, både på läktaren och i båset
Åhh Vita Hästen!

Här kommer videoklippet som sig bör. Men denna gång är det inte mycket till matchsekvenser... jag hängde liksom inte med igår. Men jag har klippt ihop en snutt där jag försökte fånga den överväldigande atmosfären i hallen. Hoppas att jag lyckades...





21 mars 2014

Strå till stacken...?

Jag har bestämt mig för att hålla den här bloggen fri från reklam. Iallafall sån där jobbig reklam som marknadsförs av företag via bloggen. Jag gör mitt bästa för att sprida reklam för klubben och laget men gör det då på mitt eget sätt. En nackdel att inte ha störande annonser är förstås att jag inte kan ta de intäkterna och skänka till klubben, men fördelarna överväger så den här trivselbloggen kommer förbli reklamfri.

Men... jag vill förstås dra mitt strå till stacken, som det heter. Jag skrev i något tidigt inlägg när den här bloggen föddes i slutet på förra året att jag ofta fixar och donar med massa konstiga idéer och påhitt. Och det har ni säkert märkt vid det här laget... Jag skrev också att det mesta av mina skapelser går att köpa, utom när jag uttryckligen skriver "ej till salu" efter - fast... det kan förstås diskuteras ;)

Jag har bestämt mig för att de saker ni hör av er till mig och vill köpa, både sånt jag fixat själv eller lyckats ragga ifatt på, får vi komma överens om ett pris på. Jag kommer skänka halva summan av allt till klubben, som tack för att jag lånar klubbmärket. Jag ska försöka ordna en form av mätare här till marginalen där vi kan se hur vi ligger till. Och jag ska försöka göra en ny kategori som heter Till Salu, där jag kommer samla dem. Men det är ingen idé att lägga skambud på prylarna, för det mesta är helt unikt och jag ser ingen anledning att dumpa bort varumärket Vita Hästen. Då behåller jag dem hellre själv. Ikväll ska jag sälja Vita Hästen-laget till Stigas ishockeyspel och den orginella kepsen jag gjorde igår. Håll ögonen öppna här på bloggen för det kan dyka upp fler annorlunda Hästen-prylar framöver... för ni som känner mig vet att jag inte kan sluta ;)


20 mars 2014

Vit torsdag?

Det släpps lite kryptiska små teasers på sociala medier om Röd Torsdag från HästenFanz, och "bus" från Heroes-Pelle... Ska bli spännande att se vad de håller på att kokar ihop. Själv körde jag en vit torsdag... i dubbelbemärkelse ;) det där med alkoholhaltiga drycker är jag ju vanligtvis inte speciellt svår på så i den bemärkelsen var det väldigt enkelt. Men i den andra bemärkelsen blev det lite styrigare...

Jag har gjort mig själv en Vita Hästen-keps! Ja jo, jag vet att Pelle säljer såna... flera olika sorter också, men en sån här har han inte (än...). Jag fixade en vit keps med truckerstuk:


Jag rånade hunden på lite lurv... nej, det gjorde jag faktiskt inte, men när jag såg hur den var gjord hade jag kunnat göra det. Men denna gången skonades hunden och inköpet skedde på Ebay:


Ett diadem med vita hästöron och man, och en medföljande svans... dock fick svansen agera man den med. Fram med nål och tråd och kanske inte de bästa sykunskaperna:


Hå och hej med farbror Frej... så har vi sytt oss en Hästengrej! Kanske inte jättevacker... kanske inte kommer användas jätteflitigt... kanske ges bort rent utav? Men jag gjorde den iallafall. Vi får väl se om jag vågar använda den? Gnägg på er alla Hästenvänner.