Hej och välkommen till min hockeyblogg om i huvudsak Vita Hästen och en gnutta IK Guts. Det här är mitt minnesalbum där jag publicerar kort, filmer, lite matchsnack, funderingar, annorlunda spelarpresentationer och blandade påhitt. Ni kommer inte hitta senaste nyheterna om laget här, inte heller rykten och smutskastning utan jag försöker låta det här vara en "trivselblogg" där man kan surfa runt, må bra och ha kul. Allt som skrivs om motståndarna ska ses med glimten i ögat. Alla foton är tagna av min egna amatörkamera om inget annat anges, låna gärna foton men lämna cred i så fall är ni snälla. Vill ni kontakta mig angående bloggen, tex önskemål på inlägg eller tips på annat som rör Vita Hästen eller Guts - skicka mail via länken lite längre ner på höger sida. Tack för att ni tittade in och välkommen åter!

22 mars 2014

Bakis?

Känner mig bakis idag... kände mig bakis redan igår. Men med tanke på den minimala mängd alkoholhaltiga drycker jag intog igår kväll för att inte gå upp i molekyler helt och hållet, kan det inte bero på det iallafall. Jag måste ha fått en släng av den där beryktade febern som härjar i Norrköping - HOCKEYFEBERN.

Jag ser när jag kollar igenom kort och filmsnuttar från den fantastiska kvällen i Himmelstalundshallen igår ser jag att det är ingen ordning på nånting faktiskt. Jag missade det mesta, kunde inte stå still, hade ylande publik i kameran, folk framför, folk bakom, folk i knät och skakiga händer. Men det var helt enkelt en sån kväll. Det som slår mig mest när jag rullar klippen är - stämningen. Det var grymt, det var osannolikt, det var fantastiskt, det var magiskt... det får gärna upprepas, redan imorgon. Jag tar och delar med mig av det jag tycker tål att publiceras iallafall.

Matchen då? Efter sista målet hade man helt plötsligt glömt hur tillbakapressade vi blev, hur nervösa vi var på läktaren och de onödiga utvisningarna som höll på att fälla oss. Man kommer liksom bara ihåg den där Björklövska skridskoskenan som uppenbarar sig från tomma intet och skickar pucken i eget mål. Men det gör ju inget. Det finns ett filmcitat som lyder "don't get mad, get even"... ofta funkar det inte, som till exempel i fallet Gunnarsson. Där skulle något sådant vara helt idiotiskt och onödigt, men... i fallet Björklöven och kvalserien, där passar det utmärkt just nu. För ni kommer väl ihåg? Ni har väl inte glömt att Löven vann sin hemmamatch i förra årets kvalserie med exakt samma siffror, 3-2... där deras segermål kom med endast 36 sekunder kvar av matchen! Det målet som fick oss på O'Learys att tappa luften, krypa ut från lokalen och aldrig riktigt återhämta oss den säsongen. Som sagt, nu har vi "gett igen"... 


Så här ser en i stort sett fullsatt ishall ut
Mottagandet blev lysande igen
Tack alla i publiken för den fina inramningen i "grytan"
Klacken
Stefan, Peter och Viktor - eller Erkan, Pete the heat och Torsten om ni så vill
Gardell med vad det ser ut som en crosschecking, ingen åtgärd dock
Brage fredar målburen från fallande löv...
Trångt framför egna målet... Hassel, Björklund och Lihagen "boxar"
Domare Lyth hade nåt att säga Gardell
En nervös backjätte i båset... Jocke med ena handen i gips. 
Näsström och Lundström vill göra upp
Upprörda känslor - Bankelius, Norin och Sama skäller. Matushkin blir bortknuffad
Efter 3-2 målet släppte allt, både på läktaren och i båset
Åhh Vita Hästen!

Här kommer videoklippet som sig bör. Men denna gång är det inte mycket till matchsekvenser... jag hängde liksom inte med igår. Men jag har klippt ihop en snutt där jag försökte fånga den överväldigande atmosfären i hallen. Hoppas att jag lyckades...





Inga kommentarer: