Hej och välkommen till min hockeyblogg om i huvudsak Vita Hästen och en gnutta IK Guts. Det här är mitt minnesalbum där jag publicerar kort, filmer, lite matchsnack, funderingar, annorlunda spelarpresentationer och blandade påhitt. Ni kommer inte hitta senaste nyheterna om laget här, inte heller rykten och smutskastning utan jag försöker låta det här vara en "trivselblogg" där man kan surfa runt, må bra och ha kul. Allt som skrivs om motståndarna ska ses med glimten i ögat. Alla foton är tagna av min egna amatörkamera om inget annat anges, låna gärna foton men lämna cred i så fall är ni snälla. Vill ni kontakta mig angående bloggen, tex önskemål på inlägg eller tips på annat som rör Vita Hästen eller Guts - skicka mail via länken lite längre ner på höger sida. Tack för att ni tittade in och välkommen åter!

28 februari 2014

Ett besök i Himpa

Nej ni, abstinensen blev för stor. Det hjälpte inte att följa kommande motståndare i PO2 häromdagen utan jag tog en sväng till ishallen igår eftermiddag för att få en glimt av Världens Bästa Hockeylag. Visst, jag hade ett ärende till men det var härligt att se lite hockey igen. Det blev inte sämre av att det var internmatch, återigen mellan RödaVita Hästen och VitaVita Hästen. Fart och fläkt, snabba byten och så var det Världens Bästa Eriksson som dömde matchen. 

Jag "råkade" ta med kameran... så det kan bli? Så här kommer lite kort från gårdagens träning. Jag har även ett klipp på Gardell när han sätter en backhand-straff bakom Sperrle, men den tänker jag inte lägga upp här än... jag vill ju inte bjussa motståndarna på mer än nödvändigt ;) Men jag kan iallafall säga att det var en go'bit.

Domare Eriksson ska till att släppa pucken
Svenne & Pelle konfererar lite i en "periodpaus"
Röda bänken
Del av vita bänken
Inne i matchen
Lite blandade ansiktsuttryck
Koncentrerade killar
Sekretariatet...
Otto körde för fullt
Glada miner på bänk Röd
Taktiksnack mellan Sama och Gardell
De har taktiksnack på en lägre nivå...
Dags för ny period
Otto och Nylander gör upp
Nej, Otto sitter inte på Sperrles axel även om det ser så ut
Dagens vinnare: VitaVita Hästen
Avgörande målet i sudden gjordes av Torsten
Nu är det trots allt mindre än en vecka kvar innan vi får se laget i PO3. Fortfarande högst oklart om resan går till Visby eller Huddinge. Rent sportsligt vore det kul med Visby, men för att kunna se matchen live tillsammans med en hel del fanz skulle Huddinge vara bättre. Jaja, imorrn kanske vi vet...


En ishockeydomares vardag...

Äsch... sitter här framför datorn och spånar medans jag väntar på att någon ska stänga det där fönstret som står och glappar. Jag skrev ihop lite trams bara för att ha något att göra... Och eftersom någon smällde igen fönstret nu kanske ni har tid att glutta på denna innan ni somnar, för det gör jag snart.


Ps... ber om ursäkt för alla inblandade VERSALER här och där. Orkade inte korrigera alla, sorry.



26 februari 2014

Nio Nyfikna Frågor

Jag hade lite fler svar liggandes till den här serien och nu när det är uppehåll och lite tunnsått på annat skoj så passar det väl alldeles utmärkt att ta denna med. Denna gång är det inte en spelare i laget som är målet utan en person "bakom" laget.

"Lagledarfru"

1. Hur möttes era vägar?
Svar: Vi träffades hos en av hans kompisar en sen kväll för 12 1/2 år sedan

2. Vilka tre egenskaper uppskattar du mest hos Jimmi?
Svar: Hängiven,social och väldigt omtänksam

3. Är han duktig på matlagning, och vad skulle du säga är hans ”paradrätt”?
Svar: Jimmi är väldigt duktig i köket när han känner att han har tid, hans paradrätt måste nog vara musslor i en väldigt god stark sås.

4. Finns det något plagg/accessoar som Jimmi envisas med att bära som du helst skulle vilja lägga i sopsäcken?
Svar: Haha nej de kläderna åkte i sopsäcken för många år sedan

5. Om han skulle på maskerad, vad tror du Jimmi helst skulle klä ut sig till?
Svar: Oj den var lite knepigare, men tror han skulle komma som gudfadern eller liknande

6. Vem av er bestämmer över fjärrkontrollen till tv’n hemma och vad blir det då för program?
Svar:  Haha ja den som vart hemma hos oss vet att det är bara sport på tv:n, så som svar på frågan är det HAN som bestämmer över kontrollen.

7. Om Jimmi skulle se sig själv som en seriefigur, vilken tycker du är mest lik hans personlighet?
Svar: Denna fråga är väldigt svår att svara på, kan inte komma på någon på rakarm, får säga pass på den

8. Hur påverkas samtalet runt middagsbordet efter en vinst resp förlust? Pratas det match, mål, publik, domare eller dylikt? Eller tar han inte ”jobbet med sig hem”? 
Svar: Han tar ALLTID med sig jobbet hem ( båda 2) men inte så att det bara är det som vi pratar om. Men visst det blir mycket prat om matchen i helhet då sonen vill veta allt möjligt och jag frågar om min synbild på matchen är liknande hans.

9. Om Jimmi skulle medverka i ett dokusåpa/tävlings-tvprogram, vilket skulle det vara och varför?
Svar: Jag tror att det programmet han skulle vinna lättast i är Paradise Hotel då han är en extremt bra människokännare, men finns ju delar i de programmet som inte skulle funka så bra med en fru och 3 barn hemma hahaha

Som avrundning:
Kan och vill du berätta någonting om Jimmi som vi troligen inte vet?
Svar: Jimmi är en man som inte gömmer något och är väldigt öppen om allt, det ni ser är det ni får, men han har en enorm fobi, vilket är fåglar, han hatar dom speciellt fiskmåsar. 

Jimmi Ramsten - lagledare

 

25 februari 2014

Abstinens...

Skoja inte med mig... det är ännu en hel vecka innan vi får se Världens Bästa Hockeylag in action. Att det spelas nån SHL-batalj här och var i landet hjälper inte mig ett dugg. Jag tog istället och surfade runt lite på det däringa JuuTjuub och hittade lite skojigt att vila ögonen på innan vi drar igång på allvar. Vi börjar lite lätt med en reklamfilm:




Här är lite blandade klipp, men det är några sköna moves jag vill att ni tittar lite extra på. Runt 3 min är det en sekvens som jag skulle vilja se Torsten göra efter sitt sarghopp och så vill jag se Jeff köra dansen runt 4 min när de hoppat. Vad säger ni? Det vore väl nåt?





Det här träningsprogrammet skulle jag absolut vilja vara med och filma om laget får för sig att köra det... snälla coach Hånberg, do it do it do it!




Men kolla... Jeff kan ju redan, då kan ju han hålla i den träningen:



Men skojar ni med mig? Ungen på 4, snart 5 år är bättre på grillor än vad jag är
... och jag är 40 år äldre!





Vi tar väl och rundar av med en hockey-fight med då? Kanske inte den mest brutala som skådats men det ska väl börjas i tid...






24 februari 2014

Fyra Finurliga Frågor - Thomas Wallgren

Jag tog en chansning och skickade upp ett meddelande jättelångt upp! Nästan ända till månen skulle man kunna säga, men nej det stannade i Haparanda-trakten. Där fick jag lite svar från en Ex-Häst på redig norrländska att - "Jo du, kan svar på dom frågorna :)". Varsågoda:

Thomas Wallgren - numera Asplöven

1. Vilket nummer spelar/spelade du med i Hästen, och varför blev det just det numret?
Svar: #18 - jag valde nog det nr för jag fyller år den 18:e

2. Vilken låt är din absoluta favoritlåt att tagga upp till match med?
Svar: Jag lyssnar inte så ofta på musik men om jag ska välja en så blir det Metallica - Master of puppets.

3. Vilket bakverk får inte saknas på ett kakfat?
Svar: Då säger jag wienerbröd.

4. Om du var en seriefigur, vilken är du mest lik?
Svar: Ja, när jag var yngre så fick jag höra att man var lik katten Gustaf så då får det bli han :)

Thomas "Garfield" Wallgren
Han är en tjock rent av fet, lat, cynisk, orange katt med tydliga svarta ränder och attityd i personligheten. Han hatar måndagar (om det inte är hans födelsedag), älskar att äta och sova, titta på TV och retas med Jon och Ådi. Hans favoritmaträtt är lasagne, men han hatar russin och spenat. Gustaf äter inte möss.

Och bara för att vi inte ser honom i Hästen-tröjan just nu så kommer här ett par bilder på hur det såg ut...







23 februari 2014

Grattis på namnsdagen!

Idag får vi ta och gratulera en av spelarna på namnsdagen, eller hur ska vi säga? Det är ju inte spelarens förnamn som står i almanackan för dagen, men det är väl klart att vi säger ett stort grattis till:

"TORSTEN"

Japp, Våran Torsten har namnsdag idag! Då tar jag och bjussar på lite blandade bilder från arkivet:














En liten filmsnutt med då... för att visa hur mycket nytta VåranTorsten faktiskt gör framför målet som kanske inte alltid syns. Det resulterade inte i mål denna gång men det hade kunnat gjort ;) 






22 februari 2014

OS-mössan

Eftersom det nu är OS-tider med OS-finalen i ishockey som höjdpunkt i morgon med våra Tre Kronor var det dags att damma av dessa mössor. Ni som varit med ett par säsonger vet att jag under matcherna för ett par säsonger sedan tog upp virkningen till hallen, gjorde om beskrivningen till OS-mössan som blev så populär och gjorde den till en Vita Hästen-mössa istället. Så här blev ju resultatet:



Om ni som jag bejakar tanten i er och vill virka era egna har ni en bra beskrivning här, bara byta ut färgerna mot Världens Bästa :). Man kan oxå fråga mig snällt och "sticka" åt mig ett par hundringar så kanske jag kan ta upp den hobbyn igen ;)




Jag roade mig faktiskt med en mössa till... eller det blev två stycken då den första blev lite för stor för mig. Och vad passade bättre än att ge "VåranJonte" det exemplaret och behålla den andra själv. Dvs det finns två stycken av denna mössa... en till mig och en fick jag lämna över personligen. Jag har faktiskt bild på när han har provar den, men den bilden anser jag är privat och tänker inte dela med er, pilutta er! ;)








21 februari 2014

Vem är han?

Jag har återigen plockat fram de 50 udda frågorna till en person inom Vita Hästen. Den här gången siktade jag högt, ända upp till vd'n faktiskt. Här kommer hans svar:

Fredrik Jensen

Foto: Josefin Eriksson
50 ”in-på-skinnet” frågor:

1. Vilken svordom/kraftuttryck använder du mest?
Fan!
2. Vilken sport förutom ishockey följer du gärna?
De flesta
3. Vilken tid ringer ditt alarm en måndagmorgon?
06.20
4. Hur många och vilka idrottslag har du representerat som aktiv?
Åseda IF, HV71, Fenton Tigers, Troja-Ljungby, LHC, Tranås AIF, Bakersfield Condors, Växjö Lakers, Vita Hästen, SHC Fassa, Morzine-Avoriaz. Dvs 11 st
5. Har du några Foppa-tofflor?
Ja
6. Är du helst chaufför eller passagerare i bilen?
Chaufför
7. Vilken var den senaste filmen du såg?
Minns inte. Hinner sällan titta på film
8. Du får oväntat ledigt efter lunch – vad gör du?
Jag får inte ledigt
9. Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Aktier i Vita Hästen och en resa
10. Vilka 5 egenskaper vill du lyfta fram om dig själv?
Envis, eftertänksam, snäll, känslosam, stresstålig
11. Lyssnar du på CD-skivor i bilen, vilken sitter i spelaren just nu isf?
Nej, lyssnar mest på P1 eller olika poddar, men det sitter en gammal Kent-skiva i bilen
12. Favorithockeyspelare genom tiderna?
Pelle Lindbergh. 
13. Vad åt du till middag igår?
Kycklingfilé och ris
14. Hur många gånger i veckan knyter du en slips?
Färre än en
15. Kan du vissla?
Ja
16. Vem fick du senaste sms’et ifrån och vad stod det?
Martin Söderberg "jävla citatmaskin". Sms:et handlade om dagens artikel i Folkbladet där jag sa något i stil med "vem mår inte bra på en fredag"
17. Du är på Gröna Lund/Liseberg, vilken åkattraktion vägrar du?
Något som går för långsamt.
18. Vilket riktnummerområde är du född i?
0383
19. Hur många syskon har du?
2
20. Kokkorv hör hockeyn till… men vilken korvsort är din favorit?
Salsicca
21. Vilken film kan du nästan alla replikerna till?
Black Jack och Pulp Fiction
22. Äger du någon t-shirt med musiker/band-logga på?
Nej, inte längre. Hade en KLF-t-shirt när jag var typ 15.
23. Vart flög du senast?
Rom
24. Hur många kostymer äger du?
fyra
25. Favoritläsning i hängmattan?
Bok eller magasin
26. Vilket språk skulle du vilja lära dig?
Jag skulle vilja lära mig italienska bättre än jag kan idag.
27. Vem diskar hemma?
Diskmaskinen
28. Har du någon tatuering?
Nej. Och kommer aldrig att skaffa mig heller.
29. Kan du” kasta macka”?
Ja, vem kan inte det?
30. Vad har du med dig in på bion?
Sällskap
31. Vilket ämne var du bäst på i skolan?
Matte, fysik och engelska
32. Vilket väder föredrar du?
Sommarväder. Allt över 20 grader är bra.
33. Komediserie på tv, vilken missar du ogärna?
Följer ingen serie slaviskt, men tittar gärna på Big Bang Theory
34. Vilken är din favoritdryck?
Vatten
35. Vilken är din mammas hemstad?
Linköping
36. Vilken frukt ”går bort”?
Sharon-frukt
37. Har du räknat kalorier nångång?
Ja
38. Mest kända person i din telefonbok?
Foppa
39. Vad önskar du dig i julklapp?
God mat och lugn & ro
40. Vad irriterar dig mest – felstavningar, obesvarade samtal eller sen ankomst?
Sen ankomst och felstavningar
41. Hur valde dina föräldrar ditt namn?
De var inne på kunganamn och min äldre bror heter Oscar, så då var väl Fredrik nästa kunganamn på tur, antar jag.
42. Gillar du senap?
Ja
43. Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Ja
44. Favoritlag i Bandy?
Vetlanda BK. Är född i Vetlanda.
45. Använder du en fax fortfarande?
Helst inte
46. Har du blivit jämförd med någon kändis nångång?
Det vet jag inte
47. Vad är du allergisk mot?
Imbecilla människor
48. Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Vet ej
49. Vilken sport var du mest lovande i som ung?
Hockey
50. Handen på hjärtat… hur många LHC-matcher har du sett denna säsong?
En live och 4-5 st på tv
(Bloggens anm. live måste väl varit i Himpa mot Hästen så vår käre vd springer inte alltför ofta "i fiende-land" ;)


20 februari 2014

Nu har jag fått spel...

Eller fått och fått förresten, jag fick minsann betala för det. Men som jag nämnde tidigare i bloggen har jag en förkärlek till spel och pyssel och det går alldeles utmärkt att kombinera med passionen för fotografering och Vita Hästen. Och ja, det underlättar att man är lite tokig och det vet ni ju redan att jag är. Jag upptäckte ett fantastiskt erbjudande på ett internetföretag som arbetar med fotoprodukter och satte mig att gå igenom matchbilder mm. Sedan beställde jag inte ett utan två memoryspel med olika motiv så jag skulle få tillräckligt många bilder att para ihop. Säga vad man vill om "barnspel" men det är inte helt lätt om man kör med många bilder och tänk er glädjen när man börjar vända på brickorna och man får se delar av "Världens Bästa Hockeylag"! Asken fick jag fixa själv men det var ju en enkel match. Nå, finns det någon som vill utmana mig i Hästen-memo...kan meddela att jag är grym på det ;)

Så man behöver inte alltid släpa fram RISK, Monopol eller Alias... och när man tröttnat på kortlekarna och yatzy tar man helt enkelt fram detta spel. 

Obs... detta är högst personligt och alltså inte till salu ;)






Och nej, jag är inte besatt... bara hängiven supporter :)


19 februari 2014

Nio Nyfikna Frågor

Här kommer ett nytt inlägg under rubriken "Nio Nyfikna Frågor" där jag ställt lite närgångna frågor till spelarfruar och andra närstående till spelarna. Jag fick naturligtvis formulera om några av frågorna när det inte är en partner som svarar men det lockar fram liknande svar och denna gång är det en bror som svarat på mina frågor med glädje ;)

Lillebror till #34

1. Hur var Stefan som liten?
Svar: Han va väldigt väldigt jobbig, energin tog aldrig slut så det är lite motsatsen till hur han är idag. 

2. Vilka tre egenskaper uppskattar du mest hos din bror?
Svar: Han är väldigt snäll, omtänksam och lugn.

3. Är Stefan duktig på matlagning, och vad skulle du säga är hans ”paradrätt”?
Svar: Det kan ja väl inte påstå, har inte blivit bjuden på mat så ofta så ja kan inte uttala mig. (Bloggens anm. - Då kanske det är på tiden Stefan! ;) )

4. Finns det något plagg/accessoar som Stefan envisas med att bära som du helst skulle vilja lägga i sopsäcken - eller helst ha för egen del?
Svar: Nej det är det väl inte, allt ska väl va lite stiligt för honom så ja är inte avis på nånting. 

5. Om han skulle på maskerad, vad tror du Stefan helst skulle klä ut sig till?
Svar: Shrek, har för mig att han gillar honom. 

6. Vad ser Stefan helst på för tv-program, har han något favoritprogram som han skäms över att han följer?
Svar:  Han kollar inte på så mycket tvprogram eller följer nånting speciellt. Sons of anarchy vet ja men det är väl inte så skämmigt att följa. 

7. De flesta spelarna har svarat på mina Fyra Finurliga Frågor och meddelat vilken seriefigur de skulle kunna vara, tycker du det stämmer med Kronblom på Stefan eller vilken skulle du valt till honom istället och varför?
Svar: Kronblom stämmer väl nuförtiden men när han va yngre skulle ja väl jämföra han med den jobbiga fågeln som är med på julafton i Kalle o hans vänner. 

8. Är han en dålig förlorare, bra vinnare? Pratas det match, mål, publik, domare eller dylikt? Eller diskuterar ni inte matcher ni spelat? 
Svar: Nej han är väl ingen dålig förlorare, allt rinner väl av honom ganska snabbt. Vi pratar väl hockey lite då o då men inget speciellt. Alla andra i släkten tjatar så mycket hockey så vi behöver inte prata om det så mycket. 

9. Om Stefan skulle medverka i ett dokusåpa/tävlings-tvprogram, vilket skulle det vara och varför?
Svar: Expedition Robinson skulle väl passa honom, alla kan köra med han o sätta honom i jobb så han skulle nog va omtyckt och klara sig ganska bra tror ja.  

Som avrundning:
Kan och vill du berätta någonting om Stefan som vi troligen inte vet?
Svar: Han va trummis i ett band på högstadiet, frontfigur va Jimmy Jansson som har skrivit en del låtar i årets melodifestival och varit med själv som artist i festivalen.
(Bloggens anm. - Jimmy Jansson, ni vet "Amanda")


Stefan Erkgärds #34


18 februari 2014

Uppskattning från bloggen

Jodå, jag vet att det sägs att vi inte vunnit något än men eftersom coach Hånberg tryckte extra på det där med uppmuntran och uppskattning tidigare så bestämde bloggen - dvs jag - att det var dags för lite uppskattning. Det har ju faktiskt blivit två seriesegrar hittills den här säsongen och lite vinst måste jag allt säga att det är. I samråd med Pelle bestämdes det att spelarna efter dagens hårda träningspass skulle få njuta av lite tårta. Sagt och gjort, det har kollats på så väl gluten och laktos och spår av nötter hit och dit. Efter lite bakande och rörande och smetande så kunde bloggen presentera denna vid dagens träning:


Jag tog mig bort till hallen för att lämna denna koloss och passade även på att spana lite på träningen. Förhoppningsvis var den både god och uppskattad, tårtan alltså. 

Här följer lite bilder från träningen.

Pelle Hånberg körde hårt med laget idag
Samling med tillsägelse - ni ska ge 100% i åkningen!
Bankelius torkar svetten ur skägget
Fokus på närkamper idag
Och roligast idag - Otto Jaksch med på träningen!
Jeff slet hårt
Marcus Andersson från Borlänge
Vatten, vatten, vaaatten...

Brage och Sperrle
Mer genomgång och sammanbitna miner
Hmm... jag vill nog inte veta... ;)
Matchsituation - Sperrle räddar
Stafett med vikter
Hårdkörning för nykomlingar
Rätt glada miner ändå
Maksim pustar ut
Fullt i båset
Torsten övervakar spelet