Hej och välkommen till min hockeyblogg om i huvudsak Vita Hästen och en gnutta IK Guts. Det här är mitt minnesalbum där jag publicerar kort, filmer, lite matchsnack, funderingar, annorlunda spelarpresentationer och blandade påhitt. Ni kommer inte hitta senaste nyheterna om laget här, inte heller rykten och smutskastning utan jag försöker låta det här vara en "trivselblogg" där man kan surfa runt, må bra och ha kul. Allt som skrivs om motståndarna ska ses med glimten i ögat. Alla foton är tagna av min egna amatörkamera om inget annat anges, låna gärna foton men lämna cred i så fall är ni snälla. Vill ni kontakta mig angående bloggen, tex önskemål på inlägg eller tips på annat som rör Vita Hästen eller Guts - skicka mail via länken lite längre ner på höger sida. Tack för att ni tittade in och välkommen åter!

13 februari 2014

Matchbilder Vita Hästen - Vimmerby

Ja, nu har jag fått ihop nånting som liknar en sammanfattning av matchen. Jag brukar inte vara den som kritiserar domare eller andra lags spelare... men jag tar och sammanfattar min uppfattning av insatsen av de randiga med detta idag:



... dvs rätt skrattretande. Så, nu talar vi inte mer om det. 

Annars så missade jag lite drygt halva första perioden då det var jag som stängde butiken igår. Men 0-0 på resultattavlan ger en hint om att jag inte missade alltför mycket. Stämningen i matchen kändes grinigare än vad som varit vanligt denna säsong, om vi räknar bort rocknroll-tillställningen i Vimmerby senast. Lagen börjar kunna varandra nu, spelarna vet vilka de ska tråka för att få ut dem på botbänken. Och helt klart blev det så att laget som gjorde minst misstag gick segrande ur striden. Även om en handfull utvisningar, som inte bara var misstag, hade kunnat ändra på slutresultatet. Jaja... den annars så tysta publiken gick igång och för att citera en känd profil inom HästenFanz -"Och jag älskar vår enögda publik. Precis såhär det ska vara!". Många av de dryga 1200 i publiken (kan det verkligen varit så många?) har nog lite ont i halsen idag.

Nu slutade matchen 4-2, och i sista perioden kändes aldrig segern hotad. Jag tar och citerar en person till och den här gången från Vimmerby-håll: "Vi hade "världens bästa lag" på gaffeln. Sedan slet de tyvärr fram stora kniven." skriver Vh-bloggen. Tja, det var jämnt i två perioder och kan vi slita fram kniven när vi ändå drabbas av 30 utvisningsminuter mot Vimmerbys 6 minuter i sista perioden tyder det på styrka och vilja. Det kommer vi behöva framöver!


Lihagen och Bankelius försöker få hål på Andersson i Vimmerbymålet
Lite stökigt i samband med Björklunds utvisning
Snillen spekulerar? :)
Christoffer Björklund #50
Idag fanns det en del att diskutera med herr Bjälkander för Lihagen
Hassel visar vägen
Anton Johansson #38
Trodde det var Emil som fick sitta i snickerboa - inte Gardell, Macke och Bankelius
Linus Näsström #8
En av flera vassa räddningar av Axel Brage i målet
Peter Nylander, Viktor Torstensson och Niklas Ottosson
Har Jocke mutat linjedomarn möjligen, eller varför har han stoppat handen i fickan? ;)
Gummitrissa1 och Gummitrissa2 kommenterar som vanligt webversionen av matchen
Norin är inte helt överens med domaren och får lämna isen för kvällen
En publikvärd tog plats bakom gästernas bänk, inte för att skydda dem utan för att lugna ner materialaren(?)
som hade flertalet grova ord och gester att dela med publiken.
Så här fnissig blir man då man fått en av hemmalagets spelare utvisad då det
 i ärlighetens namn var hårfint nära diving.

Här kommer den obligatoriska lilla filmen från matchen med och jag vill redan nu varna eller be om ursäkt för vissa kommentarer i klippen (i denna, i tidigare och i kommande...) då jag sitter mitt i en sektion och har några riktiga snackgökar och "proffs" ;) bakom mig...hehe...






Inga kommentarer: