Hej och välkommen till min hockeyblogg om i huvudsak Vita Hästen och en gnutta IK Guts. Det här är mitt minnesalbum där jag publicerar kort, filmer, lite matchsnack, funderingar, annorlunda spelarpresentationer och blandade påhitt. Ni kommer inte hitta senaste nyheterna om laget här, inte heller rykten och smutskastning utan jag försöker låta det här vara en "trivselblogg" där man kan surfa runt, må bra och ha kul. Allt som skrivs om motståndarna ska ses med glimten i ögat. Alla foton är tagna av min egna amatörkamera om inget annat anges, låna gärna foton men lämna cred i så fall är ni snälla. Vill ni kontakta mig angående bloggen, tex önskemål på inlägg eller tips på annat som rör Vita Hästen eller Guts - skicka mail via länken lite längre ner på höger sida. Tack för att ni tittade in och välkommen åter!

11 februari 2014

Hur man gör ett vinnande lag...

Hej och välkomna till Hajk... nej, visst ja det var ett annat program där de gjorde säckpipor av badbollar och skivade oskalade bananer mm :) Och eftersom det här är en sorts ishockeyblogg så är det det vi ska ägna oss åt. Kolla... håll med om att det är snyggt?


Jag tänkte här visa hur man gör ett vinnande lag - Världens Bästa Hockeylag faktiskt. Man går till leksaksaffären (så passande att jag jobbar där...) och ber att få ett mediokert allsvenskt ishockeylag. Här illustrerat av Timrå då de har någon smak iallafall att spela i "rätt" färger. 


Sen fick man svälja förtreten och gå till en annan leksaksaffär i staden för att inhandla lite röd och vit hobbyfärg då vi inte säljer sånt tjafs ;) En pensel och en vit penna införskaffades med. Som ni ser blev det en liten färgskillnad men jag kladdade på den röda färgen över lagnamnet utan att skämmas ett enda dugg.


Alla spelare är nu röda utan ett fult namn på bröstet. Mycket finare än orginalet bara det! Men inte nog med det, baksidan fick sig också en strykning då vi vill ha personliga spelare i det här laget.


Sen fick man veva igång skrivaren och mäta ut lämplig storlek på klubbmärket. I det här fallet blev det 1 cm i diameter... fram med saxen och passa fingrarna. Klippklipp och det är klart.


Så där ja, nu börjar det arta sig. Klubbmärket pryder bröstet och inte ett spår av den dassiga klubben som var där från början. Det är limmat, tejpat och lackat... så det sitter "forever".


Nu börjar ni se hur slutresultatet blir. Är det inte vackert så säg... ;) Vi är RÖD och VIT, vi åker aldrig dit, för vi är oslagbara...


Nu fram med den vita färgen. Självklart ska vi ha lite profiler i laget och eftersom ni vet att jag inte var Hästen-fan på Rauges tid så väljer jag nutid... med en twist. Jag körde naturligtvis på "Smedby-linan" ;) Får jag presentera Vita Hästens line-up: 

I mål: Alexander Bergh
Backar: Jocke Petersson och Jonte Ericsson
Forwards: Macke Eriksson, Jesper Samuelsson och Linus Näsström


Här är naturligtvis twisten... Har jag gjort ett eget hockeylag så ska Jonte spela där, PUNKT! ;)


Här har vi det färdiga resultatet, förpackat och klart. Naturligtvis skulle det bli en storsäljare... men jag orkar inte göra fler. Nu vet jag att någon/några har fixat egna Hästen-lag till sina Stiga ishockeyspel, men detta är ganska unikt (så länge vi inte spelar i en högre division).



Och eftersom jag är som jag är... så tänker jag att det finns säkert någon därute som skulle vilja ha det här och ha bra mycket mer nytta av det än jag. Så, är det någon som är intresserad? Får jag ett tillräckligt bra bud så säljer jag dessa fantastiska spelare. Min vana trogen skänker jag en del av försäljningen till klubben, säg hälften så kanske jag får tillbaka mina utlägg för materialet. Lägg gärna en kommentar här efter om ni är intresserade eller kontakta mig via mail.

Ps... du bör vara en ganska avancerad bordshockeyspelare då dessa spelare spelar en agressiv och finessrik hockey. Du bör även ha förstärkt rinken då det smäller rätt bra från backarna... eller förresten, så jäkla bra behöver du inte vara för du får ju Alex i mål som stoppar det mesta ;) Ds.


Inga kommentarer: