Hej och välkommen till min hockeyblogg om i huvudsak Vita Hästen och en gnutta IK Guts. Det här är mitt minnesalbum där jag publicerar kort, filmer, lite matchsnack, funderingar, annorlunda spelarpresentationer och blandade påhitt. Ni kommer inte hitta senaste nyheterna om laget här, inte heller rykten och smutskastning utan jag försöker låta det här vara en "trivselblogg" där man kan surfa runt, må bra och ha kul. Allt som skrivs om motståndarna ska ses med glimten i ögat. Alla foton är tagna av min egna amatörkamera om inget annat anges, låna gärna foton men lämna cred i så fall är ni snälla. Vill ni kontakta mig angående bloggen, tex önskemål på inlägg eller tips på annat som rör Vita Hästen eller Guts - skicka mail via länken lite längre ner på höger sida. Tack för att ni tittade in och välkommen åter!

6 april 2014

#Allsvenskan!!! - på hemmaplan

Igår var det dags för final! Finalen på hela den här fantastiska säsongen... säsongen 13/14, då vi gick upp i Hockeyallsvenskan. Final för alla spelare, final för alla ledare... final för oss alla.

Efter den hejdundrande urladdningen nere i Ljungby i torsdags så kändes det lite konstig att gå till ishallen för att se en betydelselös match och samtidigt fira och hylla hjältarna. Nej, helt betydelselös var den ju inte... i och med att det blev vinst med 7-3, varav 3 mål inom 43 sekunder, så vann vi även kvalserien! Snacka om suveräna seriesegrare - 1:a i grundserien, 1:a i allettan, obesegrade i PO3 och 1:a i kvalserien! Det ÄR Hästens år i Peking!

Det var kul att så många som 3874 personer letat sig upp till hallen för att hylla, för det var det den här tillställningen handlade om. Jag har samlat lite kort och lite film, dock inte lika mastig som förra gången då den var sprängfylld av segeryra och glädjetårar. Nu blev det självklart en massa glädje även här, men det smög in lite vemod också. Jag hoppas ändå att jag lyckats förmedla lite av stämningen till er. Jag lyckades dock missa de flesta av de 7 målen den här gången. 2 stycken fick jag med och jag erkänner att jag kanske inte var lite fokuserad och "på tårna" idag som jag borde varit. Nåväl, här kommer korten och filmen... inga kort från kvällens fest, kameran fick stanna hemma när vi åkte på fest...

En Allsvensk Arena!

Säsongens sista värmning
Säsongens sista intro
Säsongens sista mobilmottagande
Innan matchen hyllades Vita Hästens J20-lag till avancemang Elit - och A-lag till avancemang till Allsvenskan
"Det går bra nu..." ;)
Övervägande röd publik - smart, då ser man inte de tomma stolarna ;)


IFK ville gratulera
Henrik Bankelius #13
Wille Wallén prickar rätt
Sperrle i dagens match
Ehh... man får inte trycka ner folk Daniel
Världens bästa klack!
Marcus "Macke" Eriksson #20 (om någon missat honom i årets upplaga)
Vid slutsignalen utbryter stora kramkalaset
Alla spelarna ville kramas med Hånberg
Och som i Ljungby "stormas" isen av fansen som vill hylla och krama och fota sina idoler
Vimmel
Ska det firas, ska det firas ordentligt
Viktor "Tonka" Torstensson #51
Mina vänner och Peter "Pete the heat" Nylander #22
Och slutligen... mannen som hela Norrköping har tagit till sina hjärtan och förevigt kommer bli ihågkommen som tränaren som lotsade laget raka vägen upp i HockeyAllsvenskan 2013/14:

Pelle Hånberg



Då var det bara filmen kvar...



1 kommentar:

Anonym sa...

I frack och guldhatt ser vi kungen från "Dårarna på K"
//Dåre på K