Sidor

19 augusti 2014

Hockeykväll

Ikväll blev det en riktig hockeykväll, en försmak hur hösten kommer se ut för oss hockeyälskande Norrköpingsbor. Jag började med att ta mig till Stallet till kl 18 iförd täckjacka och överdragsbrallor (jag har väl vart med förr!) för att kika en liten stund på träningsmatchen mellan IK Guts och Vita Hästen J20.

Jag passade på att återigen ta med mig kameran och kommer här publicera lite kort från matchen. Förlåt ungdomar... men det är Guts som är i blickfånget här :) Matchen blåstes igång och efter bara ett par minuter stod det 0-1 på tavlan. 0-1 hann bli 0-2 innan perioden var slut. Vad man kan säga? Tja, jag är väl inte den bästa analytikern men min uppfattning var, som denna första träningsmatch visade, att Guts har en bit kvar innan de är "ihopspelade". Många duktiga så kallade egon, som säkerligen kommer klicka när de fått träna mer. J20 hittade varandra mycket bättre över hela banan och stod upp bra mot sargerna. Skulle gärna vilja se en träningsmatch lagen emellan i tex juluppehållet. Den här gången slutade det med vinst för J20 med 4-0. 

Wakefield
Värmning
Dagens kapten hälsar på domartrion - kapten Ola
J20 har fått tillbaka sitt bortaställ
4.44 sitter första målet i Guts målbur
Inte så uppskattat på hemmabänken
Tekning 
Det var ganska tufft runt sargerna ju längre perioden led
Ringberg på väg till utvisningsbåset - lite för nöjd kan man tycka?
Tilltrasslad situation i periodens slutskede
Som sagt... då det skulle värmas först kom inte matchen igång direkt utan när slutsignalen som förkunnade första periodvilan kom var klockan kvart i 19. Och de flesta av er som läser den här bloggen vet ju vad som hände kl 19. Det var dags att blåsa igång träningsmatchen nere i Halmstad mellan Rögle och Vita Hästen. Så det blev till att slänga sig i bilen och åka hem till tv-soffan. Den matchen slutade 3-2 till Rögle, ett resultat som jag anser att vi får vara nöjda med. Laget ser bättre och bättre ut och jag hade faktiskt förväntat mig att de skulle varit mer överlägsna. Nu höll det väl i ärlighetens namn i det mesta av spelet, men Hästen var inte ofarliga. Samma sak där, spela ihop laget (och ställt in siktet...) så kan det mycket väl räcka till flertalet segrar denna säsongen. Hästens mål gjordes förresten av Sean-Michel Sunnqvist (Riley Armstrong) och Riley Armstron (Macke Eriksson)

Hemma i tv-soffan
Ja, jag var "tvungen" att lämna Stallet (som det upprepade gånger i websändningen från Halmstad nämndes att Hästen skulle ha sin hemmapremiär i). Det hade varit nåt det? Hej Hockeyallsvenskan, ni som inte tyckt att Sunnerbohov i Ljungby håller allsvenska mått - välkomna till Stallet i Norrköping ;). Men en poäng är det ju, jag tycker det vore en häftig touch att döpa Himpahallen till just Stallet med tanke på "Hästen". Men det är ju jag det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar